MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
Comparteix

18 municipis reben estudis de banda ampla

El Consorci Localret i la Diputació de Barcelona han lliurat, al llarg de l’any 2018, estudis de banda ampla als ajuntaments d’Arenys de Munt, Barberà del Vallès, Capellades, Castellbisbal, Jorba, Òrrius, Rajadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Fost de Campsentelles, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Eulàlia de Ronçana, Sentmenat, Tavèrnoles, Torrelavit, Vallirana i Vilafranca del Penedès.

Per una banda, Jorba, Òrrius, Sant Pol de Mar i Santa Eulàlia de Ronçana, han rebut un estudi bàsic que desenvolupa diferents propostes de millora per l’accés a la banda ampla, a partir de les característiques del municipi, de les infraestructures, xarxes i serveis existents i mitjançant l’aplicació d’una anàlisi DAFO.

Tanmateix, Barberà del Vallès, Capellades, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Iscle de Vallalta, Sentmenat, Vallirana i Vilafranca del Penedès han rebut un estudi d’estratègia de desplegament d’infraestructures d’acord als interessos de connectivitat dels ens locals; mentre que a Arenys de Munt, Castellbisbal i Rajadell se’ls ha lliurat un estudi tècnic i econòmic per a la connectivitat de les empreses de diversos polígons industrials del municipi.

D’altra banda, els estudis lliurats a Sant Fost de Campsentelles i Torrelavit ha permès als Ajuntaments conèixer, a partir d’una font independent, quin és l’estat real de la cobertura mòbil al municipi. Això permetrà definir actuacions de millora que permetin dinamitzar i millorar els serveis vinculats.

Finalment, l’estudi entregat a Tavèrnoles és un estudi tècnic i econòmic per a la connectivitat de la urbanització de Fussimanya des del nucli urbà de Tavèrnoles, aprofitant la xarxa municipal d’aigua potable. Les actuacions proposades es basen en desplegar un microducte per a la xarxa municipal d’aigua potable i adequar i/o construir els elements de registre necessaris.

Els estudis per a la provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè permeten definir una estratègia de desplegament d’infraestructures de telecomunicacions amb l’objecte de facilitar la connectivitat en els municipis.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]