MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
01.07.2016
Comparteix

Alpicat acorda amb Adamo el desplegament de fibra òptica al municipi

Adamo Telecom i l’Ajuntament d’Alpicat (el Segrià) han arribat a un acord per fer possible el desplegament del cablejat de fibra òptica a partir del mes de setembre. L’operadora ha assegurat que amb aquesta actuació proporcionarà servei a 2.300 llars amb cobertura de fibra òptica en tot el municipi.

L’acte de presentació de l’acord per al desplegament de la fibra òptica ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alpicat amb la presència de l’alcalde, Joan Gilart, i del conseller delegat d’Adamo, Xavier Viladegut.

L’alcalde ha comentat que “l’Ajuntament vol oferir un servei bàsic a la població”, més encara quan es tracta d’una eina “indispensable per a les generacions més joves”. L’alcalde ha afegit que Adamo és “una empresa capdavantera en l’àmbit d’Internet, que ofereix un producte de molt bona qualitat a molt bon preu”, i que per aquest motiu s’ha arribat a un acord que permetrà un desplegament que s’iniciarà pel nucli per després anar passant cap a les urbanitzacions.

Per la seva part, Viladegut ha explicat que Adamo va ser la primera operadora a desplegar fibra òptica a Lleida, i que actualment ja ofereixen servei a la capital del Segrià, Torrefarrera, Cervera i als polígons industrials de Torrefarrera, Tàrrega, Entrevies i dels Frares, entre altres indrets. L’acord amb Alpicat ha estat considerat per Adamo com “una opció interessant pel fet de comptar amb una població jove i amb una elevada demanda”. Això suposarà un salt qualitatiu en la capacitat i velocitat d’accés a Internet a totes les llars i les empreses del poble, servei clau pel desenvolupament personal, social i empresarial de la zona i dels seus habitants. 

Adamo té previst finalitzar els treballs d’estesa del cablejat de fibra òptica durant el primer trimestre de l’any vinent. Per al desplegament, ha comentat Viladegut, s’utilitzaran “infraestructures ja existents”, de manera que “l’impacte de les obres serà mínim”.

Acord entre l'Ajuntament d'Alpicat i Adamo per al desplegament de fibra (Fotografia de l'Ajuntament)

Acord entre l’Ajuntament d’Alpicat i Adamo per al desplegament de fibra (Fotografia de l’Ajuntament)

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat