MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
02.10.2015
Comparteix

Ascó posa en marxa una App per comunicar incidències i desplegarà una nova xarxa de fibra òptica

L’Ajuntament d’Ascó (la Ribera d’Ebre) ha posat en marxa l’aplicació Fes Goig Ascó!, un nou canal de comunicació directe i gratuït entre els veïns i el Consistori que permet avisar d’incidències a la via pública.

Segons que informa el darrer número del Butlletí d’informació municipal, l’aplicació, disponible per a sistemes Android i iOS, permet obrir informes, adjuntar-hi fotografies i localitzar les incidències amb les coordinades del GPS. L’usuari envia la informació directament als responsables municipals, que gestionen internament la solució. A més, la persona que ha creat l’avís rep informació dels passos que s’estan fent.

L’aplicació, que ha estat desenvolupada per una empresa de Tarragona, és una iniciativa municipal que busca implicar els veïns en la gestió d’Ascó. Com passa amb altres instruments posats en marxa els últims temps, i que han tingut un bon nivell d’acceptació entre els asconencs –els pressupostos participatius, l’Altaveu Ciutadà o fins i tot l’eBando-, l’aplicació Fes Goig Ascó! Vol fomentar la participació veïnal i establir un nou canal de comunicació directe, eficient i gratuït amb l’administració.

Fes Goig Ascó! aplica la filosofia smart city, de manera que els veïns no han de perdre temps informant de les incidències per telèfon o presencialment.

El funcionament és molt senzill. Només cal que l’usuari es descarregui de forma gratuïta l’APP des de les botigues d’aplicacions (AppStore o Google Play).

Asco app fes goig

Nova xarxa de fibra òptica

L’Ajuntament ha aprovat el plec de clàusules que regirà el concurs per adjudicar els treballs d’implantació d’una nova xarxa de fibra òptica al nucli urbà.

El projecte, que compta amb un pressupost de licitació de 418.000 euros, desplegarà el sistema de transmissió de dades (telefonia, televisió i Internet) tecnològicament més avançat al mercat.

La xarxa de banda ultra ampla substituirà el cablejat que existeix actualment al poble, i que es va instal·lar amb la posada en marxa el 1985 de Video Ascó Televisió. L’Ajuntament preveu que les dues xarxes coexisteixin durant un temps per facilitar al veïnat el canvi a la nova xarxa.

Aquesta, a més de televisió digital, oferirà serveis de telefonia i d’accés a la xarxa d’Internet a velocitat superior a les que actualment ofereixen els operadors privats al poble. L’Ajuntament considera aquest projecte estratègic, i la tramitació ha estat complexa. Finalment, permetrà millorar la penetració de les noves tecnologies a les cases, i al mateix temps, millorar les prestacions de serveis i la competitivitat de les empreses del poble.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat