MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
27.10.2015
Comparteix

Cinc estacions de metro de Barcelona disposen de connectivitat WiFi

L’Ajuntament de Barcelona, en aplicació del Pla de desplegament del servei d’accés sense fils a Internet en l’espai públic, ha començat la fase pilot de la implantació de connectivitat WiFi a la xarxa de metro, amb l’entrada en servei en cinc estacions.

Segons que informa el web Hora Punta de Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ja és possible connectar-se Internet, gratuïtament i sense fils, en les andanes de cinc estacions de metro, seleccionades entre les de més afluència de passatge de la xarxa. Són les d’Espanya, Universitat, Arc de Triomf i La Sagrera, de la línia 1, i la de Diagonal, de la línia 5.

El desplegament de la connectivitat WiFi continuarà posteriorment fins a assolir 16 estacions en total, tal com preveu el Pla de desplegament del servei d’accés sense fils a Internet en l’espai públic que impulsa l’Ajuntament de Barcelona.

Test en autobusos

Paral·lelament, aquests dies s’està fent el test previ a la instal·lació del WiFi als autobusos de TMB. Per a les proves s’han escollit tres vehicles, dos d’estàndards i un d’articulat, tots tres amb base a la cotxera de Ponent. Després de les proves, a l’estiu, començarà la fase pilot, amb 50 cotxes de la mateixa cotxera. La previsió és estendre el servei l’any vinent a la totalitat de la flota, integrada per uns 1.070 vehicles.

 tmb logo

Tant al bus com al metro, l’accés a internet via WiFi que s’ofereix gratuïtament és el bàsic, amb un amplada de banda de 256 kbps, el màxim que permet la normativa de telecomunicacions, suficient per a la navegació, l’actualització de xarxes socials i la consulta del correu electrònic, per exemple. La primera vegada, els usuaris han de registrar-se al servei Barcelona WiFi a l’inici de la connexió.

L’Ajuntament vol donar resposta així a les noves necessitats dels ciutadans pel que fa a la mobilitat i l’accés a la informació tot potenciant la presència del servei a tot el territori. Per això aborda l’ampliació del Barcelona WiFi principalment en nous entorns d’ús majoritari pels ciutadans, com ara els mercats, els parcs i el transport públic.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]