MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
04.10.2015
Comparteix

El Consorci Localret i l’Ajuntament de Lloret de Mar col·laboren per millorar l’accés als serveis de banda ampla

El Consorci Localret i l’Ajuntament de Lloret de Mar han signat un conveni de col·laboració per a la redacció d’un estudi que permeti definir l’estratègia per a la millora de l’accés als serveis de banda ampla i la provisió de serveis vinculats a “ciutats intel·ligents” (smart cities), fent especial èmfasi en els aspectes relacionats amb la situació de la localitat com a referent en turisme a Catalunya.

L’abast de l’estudi preveu dues fases. Pel que fa a la fase inicial cal destacar:

  • L’anàlisi de la situació actual i futura dels serveis de banda ampla en el municipi de Lloret de Mar.
  • L’avaluació de les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats del municipi, en relació a la connectivitat i la millora de l’accés als serveis de banda ampla.
  • L’estudi de les possibilitats per desenvolupar les tecnologies necessàries per tal que Lloret de Mar pugui oferir serveis vinculats a les “ciutats intel·ligents”, fent especial èmfasi a totes les actuacions relacionades amb l’àmbit turístic.
  • La definició d’un Pla d’acció que permeti a l’Ajuntament conèixer aquelles accions en les que pot fer més èmfasi de cara a millorar l’accés als serveis de banda ampla i/o potenciar els serveis vinculats a les “ciutats intel·ligents”.

En relació a la segona fase, l’estudi analitzarà diferents propostes de desplegament tenint en compte les infraestructures públiques presents al municipi i els plans de desplegament previstos per l’Ajuntament i/o la Generalitat de Catalunya, que permetin -d’una manera ordenada i coherent- donar connectivitat als diferents punts o àrees estratègiques del municipi. Això implica els equipaments públics, els equipaments privats d’interès social, els nous sectors de planejament, els polígons industrials i els punts potencials a connectar a nivell de sensors, actuadors i presentadors de smart cities.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat