MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
Comparteix

El Consorci Localret participa a les JAM17

El Consorci Localret participarà en les Segones Jornades Anuals Metadecidim 2017 (JAM17) que tindran lloc els dies 26, 27 i 28 d’octubre a Barcelona. Aquestes jornades porten per títol “Tecnologies per una democràcia en xarxa” i són l’espai de trobada més important de la comunitat d’usuaris i desenvolupadors de la plataforma Decidim, l’eina digital de participació ciutadana que s’ha impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona amb el suport, entre d’altres, del Consorci Localret.

Decidim és una plataforma digital de participació ciutadana que va posar en marxa l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016, que està desenvolupada en software lliure i que és oberta a tothom. De fet, a començaments d’any, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de Localret, Xavier Fonollosa, van signar un conveni per facilitar l’accés d’altres municipis a aquesta eina, i a dia d’avui ja és utilitzada per ajuntaments com els d’ Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Gavà o Sant Cugat entre d’altres. L’únic requeriment per poder fer ús de Decidim és seguir el codi de garanties democràtiques elaborat per l’Ajuntament de Barcelona i que vol garantir principis elementals com la transparència i l’accés universal a la participació ciutadana.

Amb l’objectiu de pensar i redissenyar de forma oberta, col·laborativa i transparent la plataforma, els dies 26, 27 i 28 d’octubre tindran lloc les JAM17 a la Universitat Politècnica de Catalunya. El programa de les jornades preveu presentacions de caràcter informatiu i adreçades als usuaris i ciutadania en general, altres enfocades als responsables polítics i, finalment, activitats pensades per a compartir i millorar els coneixements tècnics sobre l’eina, que inclouran tallers, hackathons i píndoles formatives. L’entrada a totes les sessions és gratuïta, si bé cal registre previ.

Entre els ajuntaments que participaran de les JAM hi ha els de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Sabadell. No obstant això també es podran escoltar les valoracions d’altres administracions supramunicipals o de fora de Catalunya que estan utilitzant la plataforma, com la Diputació de Barcelona (que l’ha inclosa en el catàleg de serveis pel 2018), la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Iruña o l’Ajuntament de Helsinki (Finlàndia).

El Consorci Localret forma part del grup motor de les JAM17 conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, el grup d’investigació Tecnopolítica, l’associació aLabs i la Universitat Oberta de Catalunya.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat