MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
16.10.2015
Comparteix

El consum d’Internet supera els 100 minuts diaris

Les dades de la “1a onada de l’Estudi General de Mitjans” del 2015 assenyalen que, per primera vegada, el consum mitjà d’Internet a Espanya supera els 100 minuts diaris. Aquesta xifra se situa molt a prop del consum de ràdio (104) i encara lluny dels 250 minuts que es destinen a veure la televisió.

L’AIMC (Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación) puntualitza que no és possible fer una suma directa de tots els temps de consum de ràdio, Internet i televisió perquè és habitual consumir dos o més a la vegada. Així mateix, cada vegada és més gran el consum de ràdio i televisió mitjançant Internet.

Aquesta primera onada de l’EGM, que correspon a dades recollides entre gener i març del 2015, també reflecteix que el 65,4% dels ciutadans espanyols es connecta diàriament a Internet. Aquesta dada significa que l’accés diari a Internet s’ha multiplicat per 4 durant els últims 10 anys. Si es mesura el nombre de persones que accedeixen habitualment a Internet, el número puja i se situa per sobre del 73%. Tot i això, encara hi ha una àmplia escletxa digital, atès que un 25% de la ciutadania no s’ha connectat a Internet al llarg dels darrers 12 mesos. Aquesta “escletxa” se situa clarament a la franja dels més grans de 65 anys. L’estudi assenyala que la ràpida introducció a tots els segments de la societat dels anomenats “telèfons intel·ligents” podria alleugerir aquesta mancança.

La funció més tradicional de l’EGM és mesurar l’audiència dels diferents mitjans. La “foto” de la situació actual en aquest aspecte és la següent: 

audiencia Internet EGM_1_2015

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]