MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
Comparteix

El Pla Catalunya Connecta premiat per la Comissió Europea

El representant del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj, va recollir ahir al vespre el premi European Broadband Award de mans del comissari europeu d’Economia i Societat Digital, Günther H. Oettinger, a Brussel·les. La Comissió Europea va guardonar el Pla Catalunya Connecta com un dels quatre finalistes de la categoria “Impacte socioeconòmic i assequibilitat” d’aquest premi.

“Gràcies a aquest pla, Catalunya ha pogut assolir els estàndards europeus de cobertura dels serveis de comunicacions electròniques” ha assegurat Altafaj, que va recollir el guardó per encàrrec del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern, Jordi Puigneró.

“El pla ha aconseguit millorar la xarxa d’infraestructures existents, adaptant-la a les necessitats actuals dels operadors, i evitar la fractura digital en zones rurals amb dèficit de cobertura” ha afirmat Altafaj.

Entre els seixanta-sis projectes que es van presentar al premi, el Pla Catalunya Connecta ha estat un dels setze finalistes seleccionats. L’objectiu d’aquest pla de la Generalitat és proporcionar cobertura dels serveis de comunicacions electròniques a la ciutadania, així com a les empreses i administracions del país i contribuir al desenvolupament econòmic i social, tant en nuclis de població com en polígons d’activitat industrial.

El comissari Oettinger va agrair la feina dels participants i va assegurar que l’èxit a l’hora d’aconseguir els objectius marcats pel que fa a la cobertura de banda ampla és encoratjador i significa que encara es pot anar un xic més enllà”.

Aquest premi de la Direcció General de Xarxes de Comunicació, Contingut i Tecnologia de la Comissió Europea (DG CONNECT) identifica les millors pràctiques en planificació, gestió i execució de projectes per a xarxes de banda ampla d’alta velocitat, conegudes com a xarxes de pròxima generació (NGN) a Europa.

European_Broadband_Award

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat