MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
Comparteix

El president de Localret, Xavier Fonollosa, destaca la necessitat de dotar de connectivitat de fibra òptica els polígons industrials

Xavier Fonollosa ha participat avui, tant en la condició d’alcalde de Martorell com de president del Consorci Localret, en la jornada que ha organitzat l’Associació Àmbit B30 a Granollers amb l’objectiu de debatre els factors de competitivitat dels 23 municipis del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat que s’articulen al voltant de l’eix viari de la B30.

El president de Localret ha remarcat la necessitat de continuar treballant en el desplegament al territori d’una xarxa de fibra, pública i neutra, de telecomunicacions d’alta capacitat, com està fent el Consorci Localret amb la Generalitat mitjançant Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Xavier Fonollosa ha destacat que el passat mes de juliol, Localret i l’Associació Àmbit B30 van acordar col·laborar, mitjançant la signatura d’un conveni, per planificar oferir connectivitat d’alta prestació a una zona que aplega 23 municipis, 195 polígons d’activitat econòmica, més de 6.500 hectàrees de sòl industrial, més de 30.000 empreses i 64 centres de recerca. A més de connectar els nuclis de població d’arreu de Catalunya, ha afegit el president de Localret, “cal dotar de punts de presència de fibra òptica de la xarxa neutra als polígons industrials, així facilitem la connectivitat dels polígons industrials i l’entrada d’operadors de telecomunicacions locals”.

II Jornada Àmbit B30

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president de Localret, a la jornada organitzada per Àmbit B30

Per a Fonollosa, la unió d’esforços com l’Associació Àmbit B30 o el Pacte Nacional per a una Societat Digital, signat ahir mateix pel món local i el Govern de Catalunya, “ens ha de situar en un bon lloc com a país per tal de complir amb els objectius marcats per l’Agenda Digital Europea de dotar el conjunt de territori de connectivitat com a mínim de 30 Mbps en l’horitzó del 2020”.

L’alcalde de Martorell i president de Localret ha participat en la taula rodona “B30: Un territori amb les dotacions tecnològiques i un sistema de mobilitat que donin suport a l’empresa i a la ciutadania” al costat de Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat; Manel Larrosa de Via Vallés i Jose M. Carreras, director de Serveis d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la moderació de Rodrigo Alaminos, coordinador del grup de territori de l’Associació Àmbit B30, que presideix l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.

La jornada també ha comptat, entre d’altres, amb una ponència sobre governabilitat de territoris supra-locals de l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i una taula rodona sobre la manufactura avançada, una de les principals activitats econòmiques d’aquesta gran àrea industrial de Catalunya vertebrada al voltant de la B30.

Podeu veure més imatges de la jornada a l’espai de Localret a Flickr

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]