MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
07.03.2016
Comparteix

El Tribunal Constitucional desestima el recurs de la Generalitat a la Llei General de Telecomunicacions

El BOE núm. 57, de 7 de març, recull la Sentència 20/2016 del Tribunal Constitucional (TC) que desestima el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar la Generalitat per vulneració de competències autonòmiques de la Llei General de Telecomunicacions.

La sentència 20/2016, de 4 de febrer, del Ple del TC “desestima” tot el recurs d’inconstitucionalitat interposat per la Generalitat en relació amb diversos preceptes de la Llei 9/2014, de 9 de maig, general de telecomunicacions. El Constitucional només estima el recurs en aquest punt:

  • Declara inconstitucional i nul l’incís “transcorreguts dos mesos des de la seva presentació” de paràgraf cinquè de l’art. 34.6 de la Llei 9/2014, de 9 de maig, general de telecomunicacions.

El Govern de Catalunya, i d’acord amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, considerava que certes prescripcions de la Llei excedeixen l’àmbit material de les comunicacions i vulnerarien competències pròpies en matèria d’ordenació i urbanisme i sobre mitjans de comunicació i serveis de contingut audiovisual. La decisió va ser presa als Acords de Govern el 3 de febrer de 2015.

Per al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme “el suport del Tribunal Constitucional permetrà consolidar les fortes inversions dels operadors de telecomunicacions per a la renovació de les xarxes” i amb la Llei General de Telecomunicacions “es recupera la Unitat de Mercat en aquest sector, establint procediments de coordinació i resolució de conflictes entre la legislació sectorial estatal i la legislació de les administracions competents”.

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]