MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
06.09.2016
Comparteix

L’Ajuntament de Lloret de Mar millora la seva gestió amb el “Big Data”

L’Ajuntament de Lloret de Mar té clar que la millora en la seva gestió passa per dotar-se d’eines que permetin la recopilació, processament i tractament de dades i per aquest motiu des de fa un any està implementant als diferents departaments mesuradors i metodologies de treball per extreure aquestes dades.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha explicat “entre aquestes eines tenim per exemple la detecció de matrícules dels vehicles, amb les càmeres de videovigilància, que registren el flux d’entrada i sortida de Lloret; una eina contractada per mesurar el retorn dels esdeveniments en aspectes com l’impacte econòmic, nombre assistents, despesa per persona/dia o eficiència pressupostària; o el conveni amb l’Institut d’Estadística per conèixer el nombre de turistes i mercats que ens visiten”. I ha afegit “El Big Data, com va mostra l’estudi de SEGGITUR, és bàsic per convertir-nos en una Destinació Intel·ligent”.

Millorar el trànsit i la seguretat amb les càmeres de videovigilància

Pel que fa el registre de vehicles el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluis Llirinós explica que “Entre el maig i la primera quinzena d’agost hem registrat un flux total de 5.391.826 desplaçaments; d’aquest total un 2.975.365 han entrat o sortit via Blanes i 2.416.461 via Vidreres”.

Aquest sistema de videovigilància està autoritzat per la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya i a disposició dels cossos de seguretat pública per ajudar en les seves responsabilitats de prevenció i persecució de delictes però també esdevé una bona eina per tenir un registre i planificar les actuacions en matèria de trànsit i seguretat local. En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana “Aquestes tecnologies ens permeten millorar el treball de prevenció i aquest és un dels principals objectius de la Policia Local”.

Façana de l'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva)

Façana de l’Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva), -fotografia del web de l’Ajuntament-.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]