MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
12.09.2016
Comparteix

Les operadores podran desplegar xarxes de telecomunicacions utilitzant infraestructures ja construïdes

El Consell de Ministres del govern espanyol del passat 9 de setembre ha aprovat un Reial decret [RD 330/2016, de 9 de setembre] de mesures per reduir el cost del desplegament de les xarxes de comunicacions electròniques d’alta velocitat.

Les mesures adoptades, que incorpora a l’ordenament jurídic espanyol una Directiva comunitària del 15 de maig de 2014, pretenen incentivar el desplegament de xarxes de comunicacions mitjançant l’establiment de drets d’accés a infraestructures físiques existents, la coordinació d’obres civils i la millora en l’accés a la informació sobre infraestructures existents, obres civils previstes i procediments aplicables a la concessió de permisos.

Aquest Reial decret permetrà als operadors de telecomunicacions instal·lar les seves noves xarxes de molt alta velocitat utilitzant totes les infraestructures i obres civils ja construïdes, per exemple, canalitzacions de gas, electricitat o sanejament, pals, conductes en carreteres, línies fèrries, torres o qualsevol altra capaç d’allotjar les noves xarxes.

A més, s’han establert mesures perquè es coordinin les obres civils de nova construcció, de manera que, quan vagi a realitzar-se una nova obra s’aprofiti per instal·lar en aquest moment les xarxes de fibra i s’eviti haver d’estar reobrint carrers i voreres. Amb això es pretén abaratir de manera important els costos d’instal·lar les noves xarxes, s’accelerarà el seu desplegament i es podrà ampliar la cobertura. A més, s’evitaran molèsties als ciutadans reduint les obres de construcció.

D’altra banda també s’obliga a les Administracions Públiques a publicar tota la informació relativa a les condicions i procediments aplicables a les instal·lacions i desplegament de xarxes públiques de comunicacions electròniques i els seus recursos associats. El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme haurà d’establir un punt d’informació únic de permisos i llicències a través del qual els operadors accediran per via electrònica a tota la informació.

Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del 9 de setembre a càrrec de la vicepresidenta, en funcions, del Govern espanyol, Soraya Saéz (Fotobrafia de lamoncloa.gob.es)

Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del 9 de setembre a càrrec de la vicepresidenta en funcions del Govern espanyol, Soraya Saéz (Fotografia de lamoncloa.gob.es)

 

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]