MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
01.12.2016 | Smart City, TIC,
Comparteix

Municipis lleidatans s’interessen pel sistema de càmeres de vigilància rural d’Alcarràs

Les càmeres graven la matrícula i aquestes s’arxiven en una base de dades on es detecten els vehicles sospitosos.

Segons que ha informat l’Ajuntament, un grup d’alcaldes, regidors i membres de cossos de seguretat van participar recentment en una jornada a Alcarràs (el Segrià) entorn les noves càmeres de vigilància en l’àmbit rural que, des del passat mes de maig, s’han instal·lat al terme municipal.

Alcarras

Les càmeres tenen la particularitat que graven les matrícules de vehicles i aquestes passen a una base de dades on es detecten vehicles sospitosos per tal d’avisar als cossos de seguretat corresponents. Així, quan les càmeres detecten aquest vehicle per la matrícula, el sistema emet un avís imminent al correu electrònic i al mòbil de la policia local perquè puguin anar a comprovar què fa el cotxe per aquella zona. A més d’alertar de possibles vehicles sospitosos, les càmeres fotografien les matrícules de tots i cadascun dels vehicles que circulen per la zona rural i els cataloguen per hora.

La jornada es va portar a terme a ‘Lo Casino’ d’Alcarràs i tècnics de l’empresa de les càmeres van explicar detalladament, juntament amb el sergent de la Policia Local, com funcionen a través de diversos exemples.

L’alcalde, Miquel Serra, va explicar que es tracta d’un sistema que està donant bon resultat i a més actua també de manera dissuasiva. Per la seva part, el sergent cap de la policia local d’Alcarràs, Eduard Cosculluela, va explicar que les càmeres faciliten la feina als agents locals del municipi, ja que els ajuda a poder cobrir els prop de 115 quilòmetres quadrats del terme municipal. Cosculluela va assenyalar que en seguretat també cal avançar cap al concepte de “smart city” o ciutat intel·ligent i aquests sistemes també ho són.

Alcarràs ha estat un dels municipis pioners en implantar diverses mesures tecnològiques en matèria de seguretat per tal de millorar la seguretat dels seus veïns. Aquestes millores han anat acompanyades d’altres mesures com l’ampliació de la plantilla d’agents de la policia local, així com la creació de la figura d’un agent de proximitat, entre d’altres.

Reunió a Alcarràs per a mostrar el sistema de vigilància rural amb càmeres (Fotografia de l'Ajuntament)

Reunió a Alcarràs per a mostrar el sistema de vigilància rural amb càmeres

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]