MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
18.10.2015
Comparteix

Presentació de Localret a l’Smart City Expo de la Guia de dades obertes per als ens locals

Lluís Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia del Consorci Localret, i Xavier Sancliment, CEO de Peakway, han presentat avui a l’espai de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress la Guia bàsica per portar a terme un projecte de Dades Obertes d’un Ajuntament (Open Data).

Aquest document s’ha elaborat amb l’objectiu que serveixi de guia de treball i d’orientació en el camí de les administracions locals cap a l’obertura de dades i la transparència.

Presentació de la Guia de dades obertes per als ajuntaments

Presentació de la Guia de dades obertes per als ajuntaments

Volem que aquesta guia sigui “una Guia col·laborativa”, ha explicat Lluís Just, de Localret, i esperem que es pugui enriquir amb les aportacions i les col·laboracions de tots aquells ajuntaments que caminen en el procés d’obertura de dades.

L’expert Xavier Sancliment, que ha col·laborat en l’elaboració de la Guia, ha destacat que, segons el desenvolupament tecnològic de cada municipi, aquesta eina de treball els servirà per a fer totes les accions prèvies a l’objectiu final d’obrir les dades. Per aconseguir la reutilització de les dades i la interoperabilitat cal, ha afegit Sancliment, elaborar, gestionar i mantenir tota la informació relativa a les metadades i als conjunts de dades de forma coherent i d’acord amb la norma. És necessari, ha afegit, treballar amb uns mateixos formats, d’aquesta manera es crearà valor afegit donat que aplicacions mòbils o serveis, basats en dades obertes municipals, podran ser utilitzats al conjunt dels municipis. En aquest sentit la feina de Localret, de difusió i d’orientació, als municipis catalans ha de ser molt important, ha conclòs Sancliment.

La Guia està a disposició dels ens locals del Consorci Localret. Només cal que la sol·liciteu enviant un correu electrònic amb la petició.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat