MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
17.10.2015
Comparteix

Presentació de “MuniApps. Aplicacions Mòbils Municipals” a l’Smart City Expo

L’estand de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress 2015 ha acollit la presentació de “MuniApps. Aplicacions mòbils municipals”. Es tracta d’un lloc web (http://www.muniapps.cat/) -encara en versió de proves- que recollirà un catàleg d’aplicacions mòbils d’abast local.

La presentació ha anat a càrrec de Jaume Illa, tècnic assessor de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Serveis Corporatius de la Diputació de Barcelona, i de Lluís Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia del Consorci Localret.

Aquesta iniciativa neix amb un catàleg amb més de 200 referències d’aplicacions mòbils d’un centenar d’ajuntaments de la demarcació de Barcelona. Les “Apps” es centren en àmbits com ara: informació dels ajuntaments; tràmits; ocupació; turisme; transports; mobilitat; cultura; seguretat; comerç; esports; associacionisme, etc.

muniapps2

MuniApps està dirigit tant a la ciutadania en general com per als ajuntaments i entitats interessades a desenvolupar aplicacions i conèixer quines són aquelles que es troben en funcionament.

Les aplicacions que es troben en aquest catàleg en línia són promogudes pels mateixos ajuntaments de l’àrea de Barcelona o per empreses i institucions d’aquests municipis.

Les Apps Mòbils Municipals es troben ordenades segons diverses categories per tal que sigui més fàcil trobar-les i identificar-les: títol; breu descripció de l’aplicació; municipi/s on es troba en funcionament; temàtica; plataformes; titular i desenvolupador. Es poden descarregar fàcilment, tant en el sistema Android com iOS mitjançant enllaços amb codi QR. El web també inclourà, quan funcioni a ple rendiment, una valoració de les aplicacions i un cercador textual, temàtic o per mapa.

La Diputació de Barcelona i Localret, com a impulsors d’aquesta iniciativa, volen que la xifra de 200 referències d’aplicacions mòbils sigui el punt de partida, atès que el catàleg està obert a noves incorporacions. Per a formar-ne part, les aplicacions han d’acomplir, entre altres criteris tècnics, que siguin d’abast local, l’interès per al públic en general i disposar del vistiplau explícit de l’Ajuntament.

L’objectiu de Localret, segons ha explicat Lluís Just, és estendre aquesta iniciativa arreu de Catalunya.

(Recull d’imatges al Flickr de Localret)

muniapps1

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat