MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
20.09.2016
Comparteix

Reus posa en marxa el servei de WiFi obert

L’Ajuntament de Reus (el Baix Camp) ha posat en marxa ‘Reus WiFi’, el servei sense fils obert vinculat a la promoció de la ciutat. Neix en el marc del projecte Reus Smart City amb la voluntat d’oferir connexió a internet tant a la ciutadania com als visitants i promocionar l’activitat econòmica i els sectors del comerç, de l’oci i la restauració.

En una primera fase, s’ha instal·lat una xarxa formada per 16 punts que donen cobertura a la zona centre de Reus i a les zones pròximes a diversos equipaments municipals. En funció de l’acceptació, es planteja la possibilitat d’ampliar aquest servei, en fase posteriors, a altres punts de la ciutat.

La licitació del servei WiFi

D’acord amb la legislació vigent en matèria de telecomunicacions, els ajuntaments no poden oferir accés gratuït a Internet i únicament ho poden fer els operadors de telecomunicacions. Per aquest motiu, segons que ha informat el consistori reusenc, l’Ajuntament de Reus va treure a licitació la prestació del servei vinculada a la promoció de la ciutat, l’objectiu del qual era la promoció de la ciutat i la navegació puntual i gratuïta per Internet. De la seva banda, l’Ajuntament de Reus ha realitzat una cessió d’espais per tal que l’operador instal·li una infraestructura que permeti oferir WiFi obert als usuaris. L’empresa Telnet Sistemas 2008, S.L. ha guanyat el concurs púbic i és la concessionària del servei.

wifi_reus_presentacio

Presentació del servei WiFi Reus (Fotografia de l’Aj. de Reus)

Les condicions d’accés

Es pot navegar amb tiquets i promocions que facilita el comerç del municipi que col·labora amb el projecte. Així mateix, els turistes que passin per l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre, seran obsequiats amb tiquets d’accés a Reus WiFi. Finalment, hi ha l’opció de descarregar-se una Aplicació Mòbil (App) de l’empresa que facilita el servei (app Ubime), que permet navegar una hora diària en tots aquells municipis on aquesta empresa facilita serveis sense fils.

Els dispositius es connecten al portal de promoció de ciutat ‘ReusWifi’ on trobaran informació de ciutat, facilitada per l’Ajuntament de Reus, i ofertes i promocions, i notícies del comerç i de la seva activitat, que gestiona l’operador del servei.

Segons l’estudi de mercat realitzat per l’adjudicatari del servei, s’estima que el portal de promoció pot arribar als 90.000 usuaris anuals que poden realitzar fins a 600.000 consultes. Estimen també que el 97% dels turistes es connecten a internet a través de WiFi durant les seves vacances.

Mapa de cobertura WiFi

L’Ajuntament de Reus ha posat a disposició de l’operador espais públics en règim de concessió, on s’han instal·lats uns pals que indiquen la disponibilitat de WiFi. Els 16 punts instal·lats en una primera fase són:

Casal de Joves, Plaça de la Llibertat amb c/Ample, Antic Hospital (C/Sant Joan), C. Llovera amb pl. Prim, Raval de Jesús amb carrer del Vent, Teatre Bartrina, Ajuntament de Reus · Palau Municipal, Antic Arxiu Històric (pl. Castell), Museu Salvador Vilaseca-pl. Catalunya- Rv. Pallol, Ps. Del Camp amb plaça d’Evarist Fàbregas (Pallol), Av. Del Carrilet amb Av. Pere el Cerimoniós, Peixateries Velles, Avinguda Sant Jordi, Estació d’autobusos, Pl. Baluard i Raval de Sant Pere i Robuster.

Mapa de cobertura WiFi a Reus (Font: Ajuntament)

Mapa de cobertura WiFi a Reus (Font: Ajuntament)

 

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]