MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
Comparteix

Traçant el camí de les dades obertes

LOCALRET ha participat en la jornada organitzada aquest passat dijous per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) sobre dades obertes i transparència als ajuntaments. La sessió ha servit per plantejar de manera pràctica com s’han de desenvolupar els portals de dades obertes i per explicar quina utilitat poden tenir aquestes dades per la ciutadania.

Prop d’un centenar de persones vinculades a l’administració local van participar en aquesta jornada en la que algunes idees van aparèixer de forma recurrent. La primera és que la tecnologia afavoreix molt la recollida de dades que, treballades adequadament, poden aportar informació de valor a les organitzacions per millorar la vida dels ciutadans. La segona idea és que cal prioritzar la qualitat davant la quantitat de les dades. És a dir, cal discriminar aquelles dades que aporten valor i convertir-les en bons recursos per donar la màxima transparència a la gestió pública, generar coneixement i fomentar la participació ciutadana.

Estratègia prèvia

Un altre concepte reiteratiu durant la sessió és que es fa imprescindible una estratègia open data prèvia. Els ajuntaments, abans de desenvolupar els seus portals de dades obertes, s’han de preguntar amb quins objectius ho fan i quin és el compromís real de l’organització al respecte. En aquest sentit, l’alcalde d’Alella i vicepresident del Consorci Localret, Andreu Francisco, ha reflexionat sobre el llarg camí que queda per recórrer en l’àmbit de les dades obertes tot i que en alguns municipis ja s’hagi fet molta feina, i ha afegit que la transparència i la participació ciutadana han de ser eixos transversals.

Durant la jornada de l’FMC també s’ha posat de relleu la necessitat de preservar la privacitat dels ciutadans i ciutadanes aïllant dels projectes open data qualsevol dada de caràcter personal.

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
consorci@localret.cat