MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Actualitat del món local sobre telecomunicacions i societat de la informació
24.11.2016 | Localret, Telecomunicacions, TIC,
Comparteix

Xavier Fonollosa: “Catalunya necessita talent, infraestructures i lideratge”

L’alcalde de Martorell i president del Consorci Localret, Xavier Fonollosa, ha participat aquest matí a l’auditori del Tecnocampus de Mataró al GENTICDAY 2016, una trobada anual del sector TIC a Catalunya que reuneix representants de les administracions públiques, empreses i universitats per analitzar el sector, compatir experiències i establir acords de col·laboració i cooperació.

El president de Localret ha participat en la ponència inaugural que amb el títol “Catalunya Territori TIC” ha reunit a Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis; Manel Sanromà, director gerent del Consorci AOC, i Pere Martínez, president de Sinergia, amb Jordi Marín, director general de Microsoft a Catalunya, qui ha exercit de moderador.

Genticday2016

Xavier Fonollosa ha remarcat que l’objectiu de Localret, a banda d’oferir un catàleg de serveis per ajudar als ens locals en matèria de noves tecnologies, continua sent portar els serveis de telecomunicacions d’alta prestació i dotar de connectivitat tot el territori. Per al President de Localret “Catalunya està en condicions de ser capdavantera al món”, però encara tenim mancances en l’àmbit de les infraestructures de les telecomunicacions.

Alinear esforços

Fonollosa ha fet referència al Pacte Nacional per la Societat Digital, signat recentment pel món local i el Govern de la Generalitat, on de manera inequívoca tots els agents implicats s’han alineat amb l’objectiu comú de convertir Catalunya en una Smart Region. No obstant això, el president de Localret ha assenyalat que per assolir els objectius cal la suma de la bona predisposició de les administracions públiques, el talent, les infraestructures necessàries i, ha afegit, “necessitem un lideratge fort des del Govern de Catalunya”.

El bon posicionament de la “marca Catalunya” com a referència TIC a Europa, l’aposta de les grans companyies per fixar al nostre país els seus centres d’economia digital, l’ajut de les noves tecnologies com a eines de millora de la transparència i l’eficiència de les administracions públiques, o la necessitat de millorar la formació en matèria TIC, han estat altres de les qüestions tractades en aquest debat amb la participació de Localret.

Premi per a l’Ajuntament de Matadepera

D’altra banda, i en el marc del GENTICDAY2016, s’han lliurat diversos premis. Pel que fa a l’àmbit local el guardó ha recaigut en l’Ajuntament de Matadepera (el Vallès Occidental). La seva alcaldessa, Mireia Solsona, ha recollit el premi de mans del president de Localret, Xavier Fonollosa.

Podeu accedir a més fotografies a l’àlbum #genticday2016 a l’espai de Localret a Flickr

Genticday2016

L’alcaldessa de Matadepera ha recollit la distinció del Genticday2016 a l’¡esforç de les administracions locals en matèria TIC de mans del president de Localret, Xavier Fonollosa

També us pot interessar

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]