MENU
CLOSE


Subscriu-te al nostre butlletí
Comparteix a través de...

Suport i assessorament en l’àmbit de la

societat de la informació

CONSENSUS – Participació ciutadana online

Què és Consensus?
Objectius
Funcionalitats

Què és Consensus?

Consensus és una eina tecnològica dissenyada per facilitar i impulsar la informació i la participació ciutadana a través d’internet en el món local. Consisteix en un espai virtual obert, administrat pels ajuntaments, per contribuir a la participació de tots els ciutadans als assumptes d’interès públic en l’àmbit municipal. Pretén facilitar i promoure la transmissió de coneixement cap al responsables de la presa de decisions, estimular la realització d’experiències de participació i consulta ciutadana i millorar la comunicació entre l’ajuntament i els ciutadans.

Web corporativa: http://www.consensus.cat

Objectius

  • Proveir els ajuntaments d’una eina gratuïta per a la participació en línia en l’àmbit local que aportarà un apro- pament dels ciutadans a la vida pública.
  • Millorar la comunicació entre els ajuntaments i els ciutadans.
  • Facilitar i promoure la realització d’experiències de participació ciutadana i de consulta a través d’Internet per simplificar i agilitar els processos d’organització.
  • Oferir espais virtuals per permetre l’organització dels ciutadans en comunitats d’interès amb l’objectiu de promoure la corresponsabilització i la participació.

Funcionalitats

Consensus ofereix diferents opcions i formes de participació online com a complements d’espais de debat i participació presencials o com espais de participació integrament a Internet. Per una altra banda també ofereix funcionalitats o mòduls que es poden trobar en altres tipus de web i que poden ajudar a complementar i difondre les accions de participació del municipi. La funcionalitat principal de Consensus són els Espais de Participació.

Aquest són un “recipient o contenidor” en el qual es poden integrar una o diverses funcionalitats participatives que la plataforma ofereix. Es tracta doncs d’una eina extremament flexible i adaptable a les necessitats de cada municipi i que permet, per exemple, configurar un espai de participació per a que sigui només un qüestionari, o configurar-lo per a que contingui al mateix temps totes les funcionalitats possibles.

A més dels Espais de Participació, la plataforma Consensus compta amb d’altres funcionalitats que funcionen de forma independent i que poden ser activades i desactivades per l’ajuntament en funció de les necessitats que aquest tingui.

Qui som
Som el consorci format per les administracions locals catalanes per millorar l'acció dels governs locals en l'impuls de la societat de la informació

Coneix-nos

Perfil del contractant

Transparència
Què fem
Assessorem els ajuntaments en l'àmbit de les TIC i les telecomunicacions

Serveis

Recursos

Agenda
Connecta
Segueix-nos a través d'aquests canals:

Twitter

Blog

Media Center
Contacta
C. Llacuna 166, 9pl
08018 Barcelona

Tel. 934861430
[email protected]