Introdució

15 municipis catalans beneficiaris de la 3a convocatòria del programa WiFi4EU

15 municipis catalans beneficiaris de la 3a convocatòria del programa WiFi4EU

La Comissió Europea ha publicat els resultats de la tercera convocatòria del programa WiFi4EU, que s’estructura en quatre convocatòries, i que ofereix als ajuntaments d’arreu de la Unió Europea l’oportunitat de sol·licitar bons de 15.000 €, per a la instal·lació d’equipaments Wi-Fi d’alta capacitat, en espais d’interès públic.

Tal com ja vàrem anunciar des de Localret, els passats dies 19 i 20 de setembre va tenir lloc la tercera convocatòria del programa WiFi4EU, que s’emmarca dins l’estratègia d’economia i societat digital de la Comissió Europea, per promoure la connectivitat Wi-Fi gratuïta en espais públics.

Aquesta convocatòria, que ha comptat amb un total de 1.780 municipis beneficiaris d’arreu de la UE, ha tingut un nombre màxim de bons per estat membre de 142. I han estat, precisament, 142 els municipis de l’Estat espanyol que han obtingut bons en aquesta ocasió. El principi bàsic per atorgar les subvencions és l’ordre d’arribada, establint-se, però, un número mínim i màxim de bons per estat membre.

A Catalunya, ja són un total de 166 els ajuntaments que, en les tres primeres convocatòries del programa, han resultat beneficiats d’un dels bons i que, per tant, comptaran amb equipaments Wi-Fi d’alta capacitat en els espais d’interès públic que hagin considerat adients.

Els 15 municipis que han resultat beneficiaris en aquesta ocasió són els que es detallen a continuació:

Aldea, L’
Algerri
Balaguer
Belianes
Cabanelles
Esterri de Cardós
Garriga, La
Golmés
Mont-roig del Camp
Pinell de Brai, El
Pradell de la Teixeta
Riner
Sant Feliu de Pallerols
Sant Joan Despí
Sant Vicenç dels Horts

La propera convocatòria del programa WiFi4EU, i l’última de les previstes fins al moment, tindrà lloc abans no acabi el 2020. Us mantindrem informats al respecte.

Podeu trobar més informació sobre el programa WiFi4EU en els enllaços següents:

– Nota de la Comissió Europea amb tota la informació sobre aquesta tercera convocatòria: https://ec.europa.eu/spain/barcelona/news/press_releases/191024a_ca

– Informació i materials de la Jornada sobre el programa WIFI4EU organitzada per Localret: https://www.localret.cat/exit-dassistencia-i-participacio-a-la-jornada-del-programa-wifi4eu/