Pla de Desenvolupament dels Municipis

  • DATA

    16 Desembre, 2020 - 17 Desembre, 2020

    17:00 - 18:30

  • LLOC

  • COMPARTEIX

Alain Jordà, enginyer superior en Telecomunicació i diplomat del Programa de Direcció General d’EADA. 20 anys al sector privat (a empreses com EPSON o INDRA), durant els que va ser director de Projectes de l’Agència Europea de l’Espai. 10 anys com a regidor de la seva ciutat, Manresa, durant els que va desenvolupar el 1er Pla d’Innovació Local de Catalunya (2005) i va presidir la xarxa de ciutats europees Eurotowns. Des de 2012 acompanya ciutats intermèdies i regions en la definició i el desplegament de les seves estratègies de desenvolupament territorial. Des de 2005 edita el blog Ciudadinnova.blogspot.com i és autor de “Desarrollo Local y Territorial, Una Guía para Políticos y Técnicos”, Letrame, 2019 (més informació a www.alainjorda.com).Tots els alumnes participants tindran un diploma acreditatiu (CERTIFICAT) d’assistència.

OBJECTIUS

– Prendre consciència de la necessitat d’impulsar el desenvolupament de municipis, ciutats i territoris (comarques, províncies, regions). – Evidenciar la necessitat de que el desenvolupament es construeixi sobre noves bases (verda, tecnològica, inclusió social, cogovernança, nova relació rural-urbà…) – Esbrinar els requisits imprescindibles i els criteris a aplicar per a reeixir en aquesta missió – Conèixer la metodologia de treball a aplicar, en la qual serà clau que la visió de futur de la ciutat es defineixi conjuntament amb la societat local.

DIRIGIT A

Polítics i tècnics responsables del desenvolupament dels seus municipis, ciutats i territoris. També és d’interès per a totes aquelles persones dels àmbits de l’acadèmia, de l’empresa o de la societat civil, implicades o interessades en participar i recolzar aquest desenvolupament.

PROGRAMA

La primera sessió, dimecres dia 16 de desembre a les 17.00h: – La complexitat de la gestió de la ciutat – Per què fracassen els plans estratègics, de desenvolupament,….? – Preguntes i respostes La segona sessió, dijous dia 17 de desembre a les 17.00h: – Com definir un pla que porti la ciutat a un desenvolupament efectiu i que la porti a destacar entre les seves ciutats veïnes (per tal d’atraure talent, activitats, etc.)? – Preguntes i respostes

  • DATA

    16 Desembre, 2020 - 17 Desembre, 2020

    17:00 - 18:30

  • COMPARTEIX

Altres activitats

VEURE MÉS