NIT DE LA ROBÒTICA

 • DATA

  21 Octubre, 2021

  19:00 - 22:30

 • LLOC

 • COMPARTEIX

La robòtica ha jugat un paper molt destacat en el procés d’automatització de les indústries manufactureres arreu del món des de la seva aparició als anys 60. A casa nostra aquest procés va començar molt aviat i des de principis dels anys 70 un seguit d’empreses del teixit industrial, en el seu sentit més ampli, han confiat en la robòtica per a la seva estratègia de producció.

En paral·lel, tot i que de manera menys visible i sovint vinculada als esforços de recerca des de l’àmbit universitari, s’han anat materialitzant, també a casa nostra, solucions tecnològiques que han conformat el que avui coneixem com robòtica de serveis i que totes les previsions indiquen que experimentarà un gran creixement en els propers anys.

Totes dues branques –robòtica industrial i robòtica de serveis– estan experimentant un procés d’acceleració en el seu desplegament en pràcticament tots els àmbits d’activitat i oferint noves i grans oportunitats de continuar creant valor i activitat econòmica. Oportunitats que es reforcen a Catalunya donat el dens entramat d’actors: les principals empreses proveïdores de productes (robots, equips de procés i perifèrics) tenen la seva seu a Catalunya, on es troben també una part important d’empreses proveïdores de serveis avançats i enginyeria, d’institucions acadèmiques i de recerca i, és clar, empreses i institucions que han integrat la robòtica com element estratègic en els seus processos.

 • DATA

  21 Octubre, 2021

  19:00 - 22:30

 • COMPARTEIX

Altres activitats

VEURE MÉS