Temps de col·laboratoris a Lleida. Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local

El Col·laboratori Catalunya, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitza una nova jornada de “Temps de col·laboratoris. Impulsant la innovació social digital en l’àmbit local”.

L’objectiu de l’acte és connectar agents innovadors i donar a conèixer projectes i metodologies que situen els ciutadans al centre de la innovació per tractar de forma més eficient els reptes socials actuals.

La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo i Moliner inaugurarà la sessió amb una benvinguda institucional, seguida de la presentació de projectes d’èxit de l’àmbit de la innovació social digital que exemplifiquen l’efecte col·laboratori i la manera en què la tecnologia suposa l’element clau per treballar en polítiques més justes, equitatives i inclusives. A continuació, s’oferirà una dinàmica de networking en què els assistents, podran conversar amb les persones impulsores dels casos d’èxit i, alhora, potenciar la coneixença i les sinergies amb la resta de participants.

Seguidament, l’organització guiarà els participants al centre de Lleida, on podran assistir a la presentació del projecte 5G “Eix comercial AR” de l’Àrea 5G Ponent que té l’objectiu de demostrar com les tecnologies 5G i realitat augmentada poden dinamitzar el sector comercial, oferint noves experiències de compra alhora que també descobrir el patrimoni cultural de la ciutat d’una manera interactiva i gamificada. El projecte ha estat desenvolupat per l’empresa Invelon Technologies dins de l’Àrea 5G Ponent, que està conformada per la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida.

L’Àrea 5G Ponent s’emmarca en la iniciativa Àrees 5G que impulsa la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT i que pretén crear espais territorials on s’agreguin diferents iniciatives orientades a promoure la tecnologia 5G com una tecnologia facilitadora.

Després del dinar de networking, els assistents coneixeran algunes entitats del Parc Agrobiotech que apliquen la innovació digital amb impacte social i, juntament amb VNGInnova, es treballarà de forma participativa els fonaments del Col·laboratori Ponent.

Temps de col·laboratoris neix de la voluntat de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya d’apropar la innovació social digital a la societat i la seva quàdruple hèlix per, entre d’altres, utilitzar les noves tecnologies de forma efectiva per a la millora de la societat i per treballar en els reptes del segle XXI. Aquesta activitat compta amb la Col·laboració del Parc Agrobiotech de Lleida i la participació de la Paeria de Lleida, la Diputació de Lleida, el gòTIC Ajuntament de Tàrrega, BonÀrea-La Llavor, Grup Saltó, ACUDAM, Universitat de Lleida, Invelon Technologies, Neàpolis, i Mobile World Capital Barcelona.

Programa de la sessió

09:00 h – Recepció d’assistents i cafè de networking

09:30 h – Benvinguda institucional

Sra. Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.
Sr. Jordi Verdú, diputat i vicepresident del Patronat de Promocio Economica de la Diputacio de Lleida
Sra. Carme Valls, regidora de Bon Govern i Regidora de Polítiques Feministes de la Paeria

09:45 h – L’Efecte Col·laboratori. Presentació de casos locals d’èxit d’innovació social digital

Sr. Ramon Oromí, dinamitzador Social Digital i Tècnic responsable del gòTIC Ajuntament de Tàrrega.
Sr. Xavier Moreno Villanueva, director de RRHH de bonÀrea Agrupa
Sra. Núria Pascual Ferrer, Somcare product manager a Group Saltò
Sra. Irene Solsona Aixalà, directora d’habitatges a ACUDAM
Sr. Carles Alsinet, director de la Càtedra Innovació Social de la UdL
Sr Andreu Ibañez, responsable dels laboratoris TIC del Parc Agrobiotech

10:45 h – Networking guiat amb taules temàtiques

11:45 h – Desplaçament dels assistents al centre de Lleida

12:15 h – Presentació prova pilot 5G: “Eix comercial AR”

13:45 h – Retorn al Parc Agrobiotech

14:15 h – Dinar networking

15:15 h – Presentacions d’activitats del Parc Agrobiotech

Clúster FEMAC de maquinària i els mitjans de producció agrícola de Catalunya, amb Elisabeth Molina.
Urban Refuse Development, amb Josep Anton Farré Cabanillas
Centre d’Innovació Digital Agroalimentària i Forestal de Catalunya, amb Víctor Falguera.

15:45 h – Cocreem el Col·laboratori Catalunya Ponent amb VNGInnova com inspiració

16:30 h – Fi de la jornada

 

INSCRIU-TE ARA

Altres activitats

VEURE MÉS