Introdució

Tendències i solucions per a la comunicació audiovisual local

Tendències i solucions per a la comunicació audiovisual local

tendencies-i-solucions-per-a-la-comunicacio-audiovisual-localFa uns anys, molts pocs, la televisió era analògica i unidireccional, però era el dispositiu “rei de la casa”, instal·lat al lloc més preeminent de les llars. Actualment la televisió és digital, es pot rebre per diversos dispositius fixos i mòbils, els seus continguts es poden rebre “a la carta” i per si sol o en combinació amb xarxes socials permet una certa interactivitat. La televisió convencional o ha mort o bé conviu amb un nou model de comunicació audiovisual. Si abans la ciutadania era “consumidora” de la televisió, podem afirmar que ara són “usuaris de continguts audiovisuals”.

Des de Localret, amb la col·laboració del Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC), hem elaborat dins de les “Guies per al desenvolupament de la societat del coneixement” la publicació “Tendències i solucions per a la comunicació audiovisual local” que fa una anàlisi de la revolució i ràpida transformació del mitjà audiovisual. Prestem una atenció especial als canvis en relació a la tecnologia i l’audiència, intentant albirar quines són les tendències que apunten cap al futur.

En aquest context de ràpida revolució tecnològica, combinat amb les actuals dificultats econòmiques, ens hem qüestionat també quin és el panorama que s’obre per a la comunicació audiovisual de proximitat, tot intentant d’oferir les claus i la informació necessària perquè els ajuntaments puguin fer el camí de transformació de la comunicació audiovisual local per a fer-la més propera i útil al ciutadà, a la vegada que estigui dins d’un model sostenible per a les administracions públiques.

Tendències i solucions per a la comunicació audiovisual local. PDF, 1.82MB, 51 pàgines