Introdució

L’entitat Llega700 resol gratuïtament els problemes d’interferència de la TDT produïdes pel desplegament del 5G

Televisor

L’entitat Llega700 resol gratuïtament els problemes d’interferència de la TDT produïdes pel desplegament del 5G

Televisor
El desplegament del 5g pot provocar interferències a la TDT

L’entitat Llega700 s’encarregarà de solucionar de manera gratuïta qualsevol afectació en la recepció del senyal de la TDT produïda pel desplegament dels serveis sobre la xarxa 5G a la banda dels 700 MHz.

El desplegament de la banda 5G de telefonia mòbil pot comportar algunes afectacions en els senyals de televisió. Les emissions es produiran per l’ample adjacent a la TDT, de manera que alguns aparells podrien veure’s interferits. El Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital ha imposat un seguit d’obligacions als operadors mòbils per tal de garantir que el desplegament dels serveis 5G no afecti la recepció dels aparells. Les actuacions tècniques dutes a terme per les operadores no tindran cap cost per a la ciutadania.

Les comunitats i propietaris dels edificis i habitatges que hagin vist afectada la recepció dels canals de la TDT es poden posar en contacte amb el Centre d’Atenció a Usuaris (CAU) mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999, el correu electrònic [email protected] o bé la web www.llega800.es.

Un tècnic es desplaçarà a la comunitat o domicili afectat i, prèvia comprovació, solucionarà gratuïtament l’afectació responsable de les interferències.