Consorci Localret

Introdució

21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

L’Auditori de Barcelona ha estat l’escenari de la 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica que, organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), ha atorgat els Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i el Premi d’Honor de La Nit, en una cerimònia presidida per Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat, i que ha comptat també amb una representació de Localret, encapçalada pel president i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

L’acte, que ha reunit un any més les personalitats més rellevants relacionades amb les telecomunicacions i les TIC, ha comptat amb l’assistència del president de Localret i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i dels vicepresidents Andreu Francisco, alcalde d’Alella, i Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, a més del director general, Xavier Furió.

L'alcalde de Martorell i President de Localret, Xavier Fonollosa, amb el director general de Localret, Xavier Furió, al
L’alcalde de Martorell i President de Localret, Xavier Fonollosa, amb el director general de Localret, Xavier Furió, al “photocall” de La Nit de les Telecomunicacions

El Premi d’Honor de la Nit de les Telecomunicacions 2016 es va atorgar al Doctor en Enginyeria de Telecomunicació Miguel Ángel Lagunas, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i director del Centre Tecnològic de Telecomunicacions (CTTC).

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les TIC o l’Audiovisual) ha estat per a Nuria Oliver, directora Científica de Telefónica R+D. Enginyera de Telecomunicació per la UPM i doctora en Media Arts&Sciences pel MIT.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Manel Sanromà, fins al juny CIO de l’Ajuntament de Barcelona i recentment nomenat director del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC).

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement ha estat per als co-fundadors de Mint Labs, Paulo Rodrigues i Vesna Prchkovska. Instal·lats a Barcelona, han transformat aquest 2015 el seu “Google maps del cervell”, en una plataforma que també permet avaluar i valorar l’efectivitat de tractaments de malalties neurodegeneratives.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Jaume Cunill com a fundador de Tech4freedom,  que ha desenvolupat un dispositiu portàtil pensat per a invidents o persones amb discapacitat visual, que gràcies a uns sensors capta i analitza la informació de l’entorn i la transmet a l’usuari a través del seu propi Smartphone.

Com a novetat, aquest any el Premi a la Transformació Digital s’ha atorgat a Jordi Escalé al capdavant del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Un guardó que reconeix la contribució d’aquesta institució al desenvolupament de la societat digital.

Per últim, els organitzadors de la Nit han volgut retre un homenatge a la Fundació puntCAT, amb un reconeixement especial pels 10 anys d’història del domini .cat. i els són prop de 100.000 els dominis .cat que estan donats d’alta.

Imatge de l'Auditori amb tots els premiats de la 21 Nit de les telecomunicacions
Imatge de l’Auditori amb tots els premiats de la 21 Nit de les telecomunicacions