Consorci Localret

Introdució

Aleix Valls, nou director de la Fundació Mobile World Capital Barcelona

Aleix Valls, nou director de la Fundació Mobile World Capital Barcelona

El Patronat de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB) ha nomenat a Aleix Valls director general. Ho ha fet en una reunió celebrada aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona i presidida per Ada Colau, alcaldessa i presidenta de la Fundació MWCB, qui ha demanat l’elaboració d’un mapa sobre l’escletxa digital a Barcelona.

Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona ha instat la nova direcció liderada per Valls a elaborar i presentar abans de la celebració del proper Mobile World Congress, que arrencarà el proper 22 de febrer, un mapa de l’escletxa i les necessitats digitals dels diferents barris de Barcelona. Aquest mapa té per objectiu avaluar com l’impacte del MWC pot redistribuir-se entre el conjunt de la ciutat, contribuir a millorar la formació i l’alfabetització digital dels ciutadans i ser l’eina amb què desenvolupar aplicacions socials i ambientals.

aleix_valls
(Fotografia de l’Ajuntament de Barcelona)

Valls dirigeix el Programa d’Emprenedoria i Innovació de MWCB des de juny de 2012 i és el màxim responsable de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negoci per a la creixent comunitat de startups tecnològiques a nivell global. Valls també s’encarrega de la direcció de mVenturesBCN, projecte centrat en l’atracció de programes d’acceleració internacionals i la creació d’empreses de base tecnològica procedent d’universitats i centres d’investigació.

Aleix Valls forma part de Mobile World Capital Barcelona des de la seva gestació. El nou director general va participar en la proposta inicial perquè Barcelona fos capital del mòbil i és membre de l’equip directiu de l’entitat des de la seva posada en marxa.

Mapa sobre l’escletxa digital

Durant la sessió, l’alcaldessa Colau ha instat la nova direcció de la Fundació a l’elaboració del mapa de l’escletxa i les necessitats digitals dels diferents barris de Barcelona per avaluar la situació de cobertura i d’accés a internet a cada zona, així com el grau d’alfabetització digital de la població segons el seu perfil socioeconòmic o distribució territorial.

L’estudi té per objectiu avaluar com l’impacte i la riquesa que genera a la ciutat un gran esdeveniment pot redistribuir-se entre el conjunt de la ciutat.

L’alcaldessa i presidenta de la Fundació MWCB ha demanat disposar d’aquest mapa abans del proper Mobile World Congress (del 22 al 25 de febrer de 2016). Així mateix, ha ofert el suport dels serveis tècnics estadístics de l’Ajuntament de Barcelona perquè contribueixin en l’elaboració d’aquest mapa de l’escletxa digital a la ciutat.

La reunió ha comptat també amb la representació de totes les institucions i entitats que integren la Fundació: Agustí Cordón, vicepresident sortint de la Fundació, John Hoffman, CEO de GSMA Ltd., Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Víctor Calvo-Sotelo, secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Felip Puig, conseller en funcions d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Julio Linares, vicepresident de Telefónica, Maite Arcos, directora de Relacions Institucionals a Orange Espanya, Francisco Román, president de Vodafone Espanya, i Enric Crous, director general de Damm.