Introdució

Andorra multiplica per cinc la seva connexió per internet amb frança

Andorra multiplica per cinc la seva connexió per internet amb frança

El ministre d’Economia i Territori en funcions i president d’Andorra Telecom, Jordi Alcobé, ha presentat el contingut de l’acord signat amb Ariège Télécom que representarà un salt qualitatiu pel que fa a la connexió per Internet amb França. El cost de la nova línia francesa se situa en els 2,1 milions d’euros.

Segons informa el Govern andorrà, Alcobé, que ha estat acompanyat del director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha remarcat l’esforç de l’operadora per ampliar la capacitat de transmissió de dades, un esforç basat en la millora contínua de les xarxes internes i en els acords amb operadors externs.

El ministre ha explicat que aquest “projecte d’inversió” complementa “l’obertura econòmica amb una obertura física que suposa la nova connexió amb França”. Alcobé ha afegit que disposar de nous circuits garanteix la independència del servei amb cinc línies d’alta capacitat en un futur pròxim.

Nadal, per la seva banda, ha analitzat l’evolució de les connexions per internet fins arribar als actuals 28.700 contractes de banda ampla i del consum, el 90 per cent del qual és internacional.

Ariège Telecom és una societat creada el 2007, titular d’un contracte de delegació de Servei Públic a l’Arieja i gestionada per SFR Collectivités, una filial d’SFR, el segon operador de telecomunicacions francès.

L’acord permetrà multiplicar per cinc la capacitat de la connexió amb França. Així dels 2,5 gigabits(Gbps) per segon de la línia establerta amb Orange fins París es passarà als 12,5 Gbps fruit dels 10 Gbps per segon suplementaris que ofereix l’enllaç amb Toulouse a través de payday loans directla infraestructura d’Ariège Télécom.

Actualment la capacitat de connexió amb Espanya se situa en els 22,5 Gbps gràcies a les tres connexions internacionals amb Barcelona, dues de la Xarxa Oberta de Catalunya de 10 Gbps cadascuna i una de Telefónica de 2,5 Gbps. Nadal ha explicat que amb aquest acord Andorra disposarà de “quatre autopistes” internacionals, dos amb França i dos amb Espanya, que esdevindran cinc amb l’ampliació de l’actual línia de 2,5 Gbps fins a Barcelona.

El cost de la nova línia francesa se situa en els 2,1 milions d’euros, la major part de la qual va destinat al cablejat i instal·lacions en territori francès. El director general d’Andorra Telecom ha considerat que amb les connexions previstes “serà pràcticament impossible que a nivell d’Internet ens quedem aïllats”.