Consorci Localret

Introdució

Badalona endega un Procés Participatiu amb una eina digital desenvolupada en col·laboració amb Localret

Badalona endega un Procés Participatiu amb una eina digital desenvolupada en col·laboració amb Localret

Amb el nom de ‘Participa i Decidim Badalona’, ha començat un Procés Participatiu perquè tots els badalonins i badalonines decideixin com ha de ser la Badalona dels propers anys mitjançant el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pressupost d’Inversions. La ciutadania pot vehicular les seves propostes a través d’una plataforma web desenvolupada per Localret, en col·laboració amb el departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Badalona.

Aquesta eina és fruit de l’evolució del projecte Consensus cap un nou model de servei als ajuntaments en l’àmbit de la participació ciutadana. Aquest model contempla l’acompanyament durant cada procés participatiu en l’ús d’eines digitals.

Durant les properes setmanes es posarà en coneixement aquesta eina a d’altres municipis, mitjançant els grups de treball de Localret, i en una jornada que tindrà lloc durant el mes de juliol

A Badalona, el calendari establert indica que fins al 29 de juny els ciutadans podran proposar a través del web participa.badalona.cat les millores que es volen per al barri o per al conjunt de Badalona. Durant aquest mes de juny es faran sis Audiències Públiques als sis districtes per informar del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i el Pressupost d’Inversions.

Del 30 de juny al 13 de juliol es faran sis Sessions Participatives als districtes per millorar les propostes fetes a través de la pàgina web. Durant els mesos d’agost i setembre es farà la validació tècnica dels projectes. Finalment, durant el mes d’octubre es farà la votació ciutadana. Tots els veïns i veïnes de Badalona, majors de 16 anys, podran votar els projectes per al seu districte i per a la ciutat.

participa_decidim_Badalona

Decidir el destí de 14 milions d’euros

Per primera vegada a la ciutat, aquest Procés Participatiu prioritzarà i recollirà propostes votades per la ciutadania durant aquest mes de juny i es posaran a votació el proper mes d’octubre. Tots els badalonins i badalonines majors de 16 anys podran votar el destí de 14 milions d’euros del pressupost d’inversió que el ple municipal haurà d’aprovar a finals d’any.

Aquest Pressupost d’Inversions serà de 49,3 milions d’euros i consta de dues fases. La primera, anomenada Pla Recupera, està dotada amb 17,8 milions d’euros que es destinaran a la rehabilitació i reparació urgent de l’espai públic i equipaments de la ciutat, així com al funcionament bàsic de l’Ajuntament.

La segona fase del Pressupost d’Inversions està dotada amb 31,5 milions d’euros. D’aquest total, 14 milions d’euros es destinaran als projectes que els veïns i veïnes prioritzaran a través del web participa.badalona.cat i en una votació que es farà durant el mes d’octubre. Això vol dir que el 45% de la inversió d’aquesta part del Pressupost d’Inversions serà decidida per la ciutadania.

El PAM defineix quin model de ciutat s’ha de construir els propers 3-4 anys. El document amb què treballa l’Ajuntament fixa 3 eixos i 15 objectius a assolir. Els 3 eixos presentats són: Drets Socials, Lideratge i Oportunitats de Ciutat i Governança Compartida.