Consorci Localret

Introdució

Berga ofereix WiFi gratuït al Mercat i al Passeig de la Indústria que acull diverses fires

Berga ofereix WiFi gratuït al Mercat i al Passeig de la Indústria que acull diverses fires

El passeig de la Indústria de Berga ja disposa d’un nou sistema d’accés a Internet mitjançant xarxa sense fils (WIFI). Aquest sistema permetrà a la ciutadania que es trobi en aquesta zona accedir a Internet de manera gratuïta per un temps limitat.

El nom d’aquesta xarxa és WIFI_EL_VALL i a través de la mateixa la ciutadania que vulgui connectar-se haurà de registrar-se prèviament mitjançant una pàgina d’inici que li sortirà al seu navegador només entrar-hi. En aquest sentit, el procés de registre és molt senzill, l’únic requisit necessari és facilitar un correu electrònic que identifiqui a la persona que s’està registrant. Un cop fet el registre es podrà navegar durant 1 hora amb una limitació de l’amplada de banda de càrrega d’informació (Upload) i descàrrega (download) per garantir el servei a fins a 60 usuaris a la vegada.

Segons informa el consistori, el sistema està situat a la caseta que l’Ajuntament de Berga té instal·lada al passeig de la Indústria, a l’alçada del carrer Lluís Millet, i dóna cobertura fins a la plaça Viladomat, aproximadament. Aquest servei, que ha de permetre donar cobertura d’Internet al Mercat i a les fires que es fan al passeig de la Indústria, ha costat 2.900 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona.

En funció de l’experiència recollida d’aquest nou servei, en un futur es planteja la possibilitat d’anar estenent progressivament la cobertura d’aquesta xarxa.

Passeig de la Indústria a Berga. (Fotografia de Talavan extreta de Panoramio Google Earth)
Passeig de la Indústria a Berga. (Fotografia de Talavan extreta de Panoramio Google Earth)