Consorci Localret

Introdució

Cambrils obre un portal de Govern Obert i Transparència

Cambrils obre un portal de Govern Obert i Transparència

L’Ajuntament de Cambrils (el Baix Camp) ha posat en marxa la plataforma Cambrils Govern Obert, un nou portal a través del qual, la ciutadania podrà accedir a la informació municipal d’una forma ràpida, senzilla i intuïtiva. L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar la participació i col·laboració dels veïns i veïnes del municipi en la presa de decisions de l’administració local.

Es tracta d’una eina orientada, segons que han explicat els promotors, cap a la transparència i el rendiment de comptes de l’Ajuntament envers els cambrilencs i cambrilenques. De fet, la pròpia Llei de la Transparència aprovada per la Generalitat obliga als ajuntaments a fer públiques dades econòmiques del propi consistori i dels membres que l’integren. El portal Cambrils Govern Obert inclou aquests requisits però n’amplia d’altres.

Cambrils_Presentacio_GovernObert
Presentació de “Cambrils Govern Obert” (Foto web de l’Aj. de Cambrils)

La presentació del portal ha tingut lloc a l’Ajuntament de Cambrils i ha anat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Camí Mendoza, el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Pellicer i el cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, Pep Budí.

L’alcaldessa ha deixat clar que aquest era un compromís de govern amb la ciutadania. De fet, ella mateixa, en el discurs d’investidura ja havia assegurat “des de l’Ajuntament ja vèiem el carrer. Ha arribat el moment en què, des del carrer, es vegi el que passa dins de l’Ajuntament. Aquest era el compromís i ara ja és una realitat”.

Es pot accedir al portal a través de la pàgina web: www.cambrils.cat/governobert.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zbhXk0e4hL8&feature=youtu.be