Consorci Localret

Introdució

Canadà reconeix la connexió d’alta velocitat a Internet com un servei bàsic per als ciutadans

Canadà reconeix la connexió d’alta velocitat a Internet com un servei bàsic per als ciutadans

La Comissió de Radiodifusió i Telecomunicacions de Canadà (CRTC) ha establert un fons econòmic per aconseguir que el conjunt dels canadencs tinguin accés a Internet amb dades il·limitades i a velocitats de 50 Mbps.

EL CRTC ha declarat que l’accés a Internet de banda ampla d’alta velocitat és un servei bàsic per a tots els canadencs. El CRTC estableix velocitats ambicioses i crea un nou fons que invertirà fins a 750$ milions en 5 anys que s’afegiran als programes del govern que ja estan en funcionament.

D’acord al seu mandat legislatiu, el CRTC ha establert les bases dels serveis de telecomunicacions que necessiten els ciutadans en la nova societat digital:

  • Velocitats de baixada de 50 Mbps i de 10 Mbps de pujada per als serveis d’accessos Internet de banda ampla sobre les xarxes fixes.
  • Una opció a dades il·limitades per als serveis d’accessos Internet de banda ampla sobre les xarxes fixes.
  • Accés a la tecnologia més nova sense fil mòbil no només per a totes les llars i per a totes les empreses, sinó també sobre les principals vies de circulació al Canadà.

El CRTC estableix un fons econòmic per impulsar projectes en regions on fins ara aquests objectius no són accessibles. Així, haurà finançament per posar a dia la infraestructura per a l’accés als serveis Internet sobre xarxes fixes i mòbils.

  • El fons es dotarà fins a 750 milions de dòlars els cinc primers anys i serà complementari amb les inversions privades actuals i futures i a d’altres finançaments públics;
  • Es concentrarà en les regions pitjor comunicades;
  • Es tindrà especial cura dels serveis prestats a col·lectius i consumidors amb discapacitats o dificultats d’accés a les noves tecnologies.

És voluntat del Govern canadenc fer arribar els serveis d’Internet d’alta capacitat al conjunt de la ciutadania, “particularment a aquells que viuen en comunitats rurals o allunyades”. “Una connexió de gran qualitat és essencial per a la qualitat de vida dels canadencs i de la prosperitat econòmica del Canadà” afegeix el comunitat del CRTC que, no obstant això, afegeix que només des de la regulació i els fons públics no es poden assolir els objectius de millorar la connectivitat, per la qual cosa sol·licita la implicació i “el compromís social” de les operadores de telecomunicacions.

Actualment prop del 85% de la població de Canadà té accés a velocitats de 50 Mbps.