Consorci Localret

Introdució

Cardedeu rep l’estudi de provisió de banda ampla elaborat per Localret i la Diputació de Barcelona

Cardedeu rep l’estudi de provisió de banda ampla elaborat per Localret i la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Cardedeu (el Vallès Oriental) ha rebut un estudi de provisió de banda ampla, elaborat per la Diputació de Barcelona i el Consorci Localret, que analitza la situació de les infraestructures de telecomunicacions i les seves debilitats, fortaleses i oportunitats.

El treball bàsicament dibuixa les infraestructures municipals i dels principals operadors (o sigui Telefónica-Movistar), i dóna indicacions de com un nou operador de serveis de banda ampla (fibra òptica) pot utilitzar les infraestructures de Telefónica, mitjançant una sol·licitud acollint-se a l’oferta de referencia MARCo aprovada per la CMT (Comissió del Mercat de las Telecomunicacions, actualment CNMC –Comissió Nacional dels Mercats i la Competència-), que té l’objectiu de fomentar més competitivitat d’operadors al territori.

Plànol de la superposició de les xarxes municipals i Telefónica
Plànol de la superposició de les xarxes municipals i Telefónica

El document analitza, també, com l’Ajuntament de Cardedeu pot cedir les infraestructures municipals als diferents operadors, garantint els principis de neutralitat, transparència, no distorsió de la competència i no discriminació.

D’aquesta manera, s’ajuda a definir l’estratègia a mitjà termini per millorar l’accés als serveis mòbils, de telefonia i de dades a tot el municipi.

L’Ajuntament ha informat que qualsevol possible operador o gestor de la infraestructura interessat, pot posar-se en contacte amb el Consistori per consultar els mapes corresponents i obtenir més informació detallada de cada infraestructura existent.