Consorci Localret

Introdució

Cerdanyola del Vallès i Sant Joan Despí ajuntaments capdavanters en vídeos-actes i escriptoris virtuals

Cerdanyola del Vallès i Sant Joan Despí ajuntaments capdavanters en vídeos-actes i escriptoris virtuals

Les experiències de la implantació de les Àudio Vídeo-Actes de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i els escriptoris virtuals per a oferir formació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí han estat els protagonistes del Taller de Localret que va tenir lloc dimarts, 2 de juny, davant de més d’una vintena de tècnics d’ajuntaments catalans.

El Taller de Localret sobre “Audio-Vídeo Actes i Escriptoris Virtuals” va servir per mostrar com l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès (el Vallès Occidental) ha estat pioner en la implantació de l’eina dels vídeos-actes com a un instrument vàlid i efectiu per fer un pas més en la transparència municipal, a la vegada que s’allibera de feina el personal adscrit a la secretaria de l’Ajuntament.

Miquel Morales, cap de secció de Sistemes d’Informació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Cerdanyola va explicar com, després de més de 2 anys transmetent les sessions plenàries municipals a través d’Internet, van decidir fer un pas més i implantar una aplicació que permet la gestió de la publicació de les sessions municipals i les actes en format digital.

Per al responsable de Sistemes d’Informació, la publicació en format de vídeo digital dels plens de l’Ajuntament representa, a més d’un “canvi cultural i de transparència”, un estalvi de temps en la publicació de les actes –que no han de ser transcrites a mà- i una millora en l’accés als acords i a les intervencions dels regidors que, després de ser indexades, poden ser fàcilment consultables. A més d’un ràpid accés, mitjançant un cercador, els vídeos poden ser compartit mitjançant correu electrònic i les principals xarxes socials.

La intervenció del responsable municipal va ser complementada amb les explicacions tècniques dels representants de les empreses Flumotion i Semic e-Government que han implementat l’eina.

Cas d'èxit de la implantació de l'eina Àudio-Vídeo Actes a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès
Cas d’èxit de la implantació de l’eina Àudio-Vídeo Actes a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Escriptoris virtuals

La segona part del Taller va servir per conèixer l’experiència de l’Ajuntament de Sant Joan Despí (el Baix Llobregat) d’implantar escriptoris virtuals en les aules de formació utilitzant el ”núvol” com alternativa al disc dur convencional.

Més de 1.500 alumnes ja han utilitzat els escriptoris virtuals a les aules per rebre, des de principis d’any, formació en noves tecnologies o tècniques de recerca de llocs de treball, entre d’altres matèries. Els escriptoris virtuals, que utilitzen la solució “cloud” de l’empresa especialitzada Nexica, permet estalviar compra de “hardware” per part de l’Ajuntament i adequar els ordinadors a les necessitats específiques de les tipologies d’alumnes de cada formació. A més, els tècnics municipals disposen d’una flexibilitat i agilitat en la gestió dels equips informàtics que fins a aquests moments no permetia la gestió individual dels ordinadors, a més de millorar-ne la seguretat i la possibilitat de disposar d’aules de formació a diferents punts del municipi.

Antoni Xavier Valverde, de l'Ajuntament de Sant Joan Despí explicant els avantatges dels escriptoris virtuals
Antoni Xavier Valverde, de l’Ajuntament de Sant Joan Despí explicant els avantatges dels escriptoris virtuals
[Ja podeu consultar les presentacions del Taller en l’apartat “d’esdeveniment anteriors” del web de Localret https://www.localret.cat/agenda/taller-video-actes-i-escriptoris-virtuals/]

Podeu veure els vídeos del Taller si cliqueu aquí

Al Flickr de Localret també podeu veure més imatges del Taller