Consorci Localret

Introdució

Desplegament de fibra òptica a Tàrrega

Desplegament de fibra òptica a Tàrrega

L’empresa Telefónica Movistar realitza aquests dies les tasques d’implantació del servei de fibra òptica a Tàrrega (Urgell). La previsió apunta a finalitzar les instal·lacions el proper mes d’octubre i endegar llavors la campanya de comercialització i la contractació per part dels clients. 

Amb el desplegament de la fibra òptica, la capital de l’Urgell disposarà de la tecnologia més avançada del mercat pel que fa a la transmissió de dades, amb una connectivitat deu vegades més ràpida que l’ADSL. En aquesta primera fase de desplegament, un 60% de les llars de Tàrrega podran accedir abans de finalitzar l’any 2015 als avantatges de la fibra òptica, segons que ha informat el diari digital Lleida al minut.com

Les tasques efectuades fins al moment, anomenades d’’alimentació’, no han afectat els serveis existents i s’han dut a terme de forma gratuïta per part de Telefónica Movistar, aprofitant en bona part les conduccions actuals, tan aèries com al subsòl. L’Ajuntament de Tàrrega, amb l’ànim d’impulsar les infraestructures de comunicació al municipi, concedí en el seu momento la llicència urbanística per desplegar la fibra òptica.

L’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló ha destacat la rellevància de poder disposar d’aquest servei a Tàrrega, “accedint a noves prestacions, continguts i plataformes que només poden proporcionar les xarxes de nova generació”. Televisió d’alta definició on-line, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida són alguns dels avantatges que brindarà la fibra òptica.

D’altra banda, l’Ajuntament ha presentat el nous cursos 2015 del gòTIC, una oferta formativa sobre noves tecnologies per posa a l’abast dels ciutadans.

Tarrega_fibra_optica