Introdució

El COETTC recull al seu informe anual que es mantenen els problemes de cobertura de telefonia mòbil

El COETTC recull al seu informe anual que es mantenen els problemes de cobertura de telefonia mòbil

L’informe anual “Cobertura telefonia mòbil a Catalunya” del COETTC (Col·legi d’enginyers tècnics i pèrits de telecomunicació de Catalunya) assenyala que “en termes generals, la tendència a la millora de cobertura dels municipis de l’any anterior ha quedat estancada”. No obstant això, el degà del COETTC, Ferran Amago, espera que l’entrada en funcionament del primer dividend digital (amb l’alliberament de la banda dels 800 Mhz) i el servei del 4G “millori substancialment la cobertura de telefonia mòbil”.

Segons l’informe del COETTC “només el 44,05% dels municipis catalans disposen de bona cobertura, la resta mantenen alguna problemàtica, tot i que amb marcades tendències a la seva millora”. En el cas dels municipis costaners es constata que persisteix la insuficiència d’infraestructures per oferir la cobertura desitjable a una població que augmenta significativament el seu nombre durant períodes concrets.

cobertura municipis catalans COETTC 

El degà del COETTC, Ferran Amago, ha anunciat que l’estudi de l’any vinent recollirà també les dades de l’aplicació sobre cobertura que ha posat en marxa la Generalitat; ha reclamat més visibilitat de Barcelona com a capital mundial del mòbil; millores de cobertura a la ciutat de Barcelona i que infraestructures, com ara l’AVE entre Barcelona i Madrid, disposin de serveis bàsics de telecomunicacions.