Consorci Localret

Introdució

El concurs smartCAT Challenge obre el termini de presentació de solucions innovadores per als municipis

El concurs smartCAT Challenge obre el termini de presentació de solucions innovadores per als municipis

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha anunciat l’obertura del termini de presentació de solucions tecnològiques innovadores al concurs d’emprenedoria ‘smartCAT Challenge’, en un acte amb pimes i startups del sector i amb la presència dels municipis participants.

“Volem que ajuntaments i ciutats, que presten serveis essencials, siguin prestadors i usuaris de solucions tecnològiques, i una bona manera d’ajudar-los des del Govern és amb programes com smartCAT Challenge”, ha dit el secretari Puigneró durant la presentació de la iniciativa. I en aquest mateix sentit, ha afegit: “volem fer de Catalunya un autèntic laboratori de tecnologies digitals avançades: que startups, pimes i empreses puguin testejar nous productes i que es puguin comercialitzar al món”. “Si Catalunya vol ser més independent el que ha de fer és estar més connectada. La glocalització ens ajudarà a ser un país amb més futur”, va concloure.

Impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, l’’smartCAT Challenge’ s’emmarca dins de l’’Smart City Hack’, un projecte internacional que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta. El passat 2 de juliol es va donar el tret de sortida a l’’SmartCAT Challenge’ amb un Ideathon adreçat a joves emprenedors durant el qual es van gestar 17 projectes innovadors.

smartCAT_challenge_concurs

La iniciativa té com a objectiu resoldre durant quatre mesos els reptes que s’han plantejat sis municipis catalans en cinc grans àmbits que recullen les principals inquietuds i problemàtiques de la ciutadania. Cadascuna d’aquestes temàtiques està liderada per un dels municipis participants: Sant Cugat del Vallès (energia i sostenibilitat); Terrassa (salut i benestar); Vilafranca del Penedès (ciutat col·laborativa) i Calonge (turisme i cultura). La cinquena àrea temàtica, mobilitat i transport, està coliderada per dos municipis: Reus i Cambrils.

A més de la participació dels municipis, ‘smartCAT Challenge’ compta amb la col·laboració activa d’empreses com ara Microsoft, Cisco, Indra i Cellnex que col·laboren amb els premis i donen eines als participants per a desenvolupar les seves solucions, i de centres tecnològics i d’altres institucions que donen suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés. D’aquesta manera, el concurs potencia la creació de solucions tecnològiques innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics.

Calendari del concurs

El període de presentació de projectes al concurs mitjançant registre al web de ‘smartCAT Challenge’ acabarà el pròxim 14 d’octubre. A la presentació de projectes mitjançant el registre web seguirà una votació on line (del 17 al 23 d’octubre) de la qual sortiran 10 finalistes que competiran en directe a la final que tindrà lloc el proper 3 de novembre a Terrassa, en un acte que conclourà amb el lliurament de premis a les 3 millors propostes.

La solució guanyadora podrà participar també al concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre, i el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada en el marc del Catalonia SmartLab.

Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (Fotografia Generalitat de Catalunya)
Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (Fotografia Generalitat de Catalunya)