Consorci Localret

Introdució

El Consell Comarcal del Barcelonès s’integra com a nou membre del Consorci Localret

El Consell Comarcal del Barcelonès s’integra com a nou membre del Consorci Localret

El president del Consell Comarcal del Barcelonès, Francesc Josep Belver Vallès, i el president del Consorci Localret, Xavier Fonollosa, han signat avui el conveni de cooperació interadministrativa per a la integració com a membre del Consorci Localret del Consell Comarcal del Barcelonès.

L’acte de signatura ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Consell Comarcal del Barcelonès i ha comptat també amb l’assistència del vicepresident Jordi Martí, el qual serà el representant del Consell Comarcal a Localret.

El president del Consell Comarcal del Barcelonès i el president de Localret a la signatura del conveni de col·laboració
El president del Consell Comarcal del Barcelonès i el president de Localret a la signatura del conveni de col·laboració

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president de Localret, ha recordat que recentment es van modificar els Estatuts de Localret per donar cabuda també als consells comarcals als òrgans de govern. D’aquesta manera Localret acull més de 800 ens locals, les 4 diputacions catalanes i els consells comarcals del Vallès Oriental i el Barcelonès. Amb la inclusió dels ens comarcals es podrà aprofundir en la col·laboració entre les administracions per al desplegament de xarxes de telecomunicacions d’alta capacitat als municipis i polígons industrials; iniciatives lligades al desenvolupament de les “Smart Cities” o millores en la transformació de les administracions electròniques.

El president del Consell Comarcal del Barcelonès, Francesc Josep Belver, ha assenyalat en l’acte de signatura del conveni que espera de Localret poder treballar en la millora de l’administració electrònica, transparència i de suport tècnic per a un Consell Comarcal que presta serveis per als municipis de Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.