Consorci Localret

Introdució

El Govern de la Generalitat presenta una App per seguir les eleccions del 27S

El Govern de la Generalitat presenta una App per seguir les eleccions del 27S

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha presentat l’aplicació com “una eina gratuïta al servei de la ciutadania per facilitar informació en temps real”. 

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha presentat avui l’aplicació Eleccions 27S, que permetrà consultar des del mòbil o des de la tauleta els avanços de participació i els resultats de l’escrutini de les eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 27 de setembre.

L’aplicació és gratuïta.La titular de Governació ha destacat que aquesta aplicació incorpora funcionalitats sorgides d’un procés participatiu. “La Generalitat va obrir el 2013 un concurs d’idees per millorar l’aplicació de les eleccions al Parlament del 2012”, ha dit. Meritxell Borràs ha explicat les novetats de l’aplicació Eleccions 27S, que permetrà seguir les dades de participació i els resultats al detall a diversos nivells (Catalunya, circumscripcions, comarques i municipis) i comparar-los amb els de les eleccions al Parlament del 2012. La novetat, en aquest cas, és que s’afegeix la possibilitat de tenir-los per comarca. A més, l’usuari també té l’opció de marcar com a favorit una determinada circumscripció, comarca o municipi que es vulgui seguir de forma preferent.

Interacció amb l’usuari i amb les xarxes socials

Una altra novetat d’aquesta aplicació és la funcionalitat ‘El meu Parlament’, mitjançant la qual les persones usuàries poden fer simulacions, configurar-se aliances de les candidatures i comparar si estan obtenint majoria a partir de la suma d’escons a mesura que avança l’escrutini. Les aliances es poden fins i tot definir abans del dia de les eleccions per després poder-ne fer el seguiment.

Finalment, els resultats, les participacions i ‘El meu Parlament’ es poden comunicar i compartir com a imatge a través de les xarxes socials més conegudes.

Eleccions 27S és una aplicació mòbil gratuïta disponible en català, castellà i anglès per a iOS i Android i es pot descarregar des d’aquest enllaç: http://www.parlament2015.cat/ca/app