Consorci Localret

Introdució

El portal de dades obertes de Rubí nominat a l’Open Data Award 2015

El portal de dades obertes de Rubí nominat a l’Open Data Award 2015

El portal de dades obertes de Rubí és un dels 14 finalistes de l’Open Data Award 2015 en la categoria d’organismes públics. Es tracta de la segona edició d’uns guardons que convoca l’Open Data Institute de Londres amb l’objectiu de reconèixer la innovació i l’excel·lència en l’àmbit de les dades obertes a nivell mundial.

El portal Open Data Rubí, que es pot consultar a l’adreça https://opendata.rubi.cat/, és un instrument per facilitar un govern obert, més pròxim, més transparent i més dialogant amb la ciutadania. L’Ajuntament de Rubí (el Vallès Occidental) el va posar en marxa al novembre de l’any passat amb un doble objectiu: millorar la transparència pública i facilitar la generació de coneixement col·lectiu.

OpenData_Award

Ara, mig any després, el portal està nominat a l’Open Data Award 2015 en la categoria d’organismes públics, on competeix amb altres institucions que també han desenvolupat aquest tipus d’iniciatives, com ara el Museu d’Història Natural de Londres, l’Agència del Medi Ambient del Regne Unit, l’Institut de Planificació i Desenvolupament de Praga o el govern de Kenia, així informa el web municipal rubinenc.

A banda de la d’organismes públics, l’Open Data Institute de Londres ha establert quatre categories més: negocis, innovació, impacte social i individual. En aquesta última categoria està nominat David Cabo, de Civio, l’empresa que ha desenvolupat pressupostos.rubi.cat, el web de transparència pressupostària impulsat recentment per l’Ajuntament de Rubí.

En aquesta segona edició han estat nominades prop de 500 iniciatives de diversos països de tot el món, des de l’Uruguai o el Brasil fins a Espanya, Itàlia o Ucraïna, entre molts d’altres. Els guardonats es donaran a conèixer el 9 de juliol, en el marc de la cerimònia de lliurament de premis, que tindrà lloc a Londres. 

Portal de dades obertes de l'Ajuntament de Rubí
Portal de dades obertes de l’Ajuntament de Rubí