Consorci Localret

Introdució

El Prat de Llobregat facilita l’App Familyar que combat l’aïllament social de les persones grans

El Prat de Llobregat facilita l’App Familyar que combat l’aïllament social de les persones grans

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, a través del Programa de la Gent Gran, posa a disposició de totes les persones majors de 64 anys del municipi una subscripció gratuïta a l’aplicació (App) Familyar fins al febrer de 2017. Es tracta d’una aplicació mòbil que evita l’aïllament social de les persones grans.

L‘App Familyar, especialment dissenyada per a la gent gran, facilita el contacte de la persona gran, amb els seus familiars, amics i cuidadors/ores. Amb una  subscripció, fins a 9 familiars es poden connectar a la persona gran.

Familyar té com a objectiu afavorir la socialització de les persones grans i lluitar contra el seu aïllament, mantenint-les connectades amb el seu entorn familiar i social. 

Vídeo de com utilitzar l'App Familyar
Vídeo de com utilitzar l’App Familyar

Segons que ha informat l’Ajuntament del Prat, Aquesta App, desenvolupada per l’empresa pratenca de tecnologia mòbil i SmartCities, Adaptivecity, va guanyar el concurs a la millor aplicació del Sabadell Urban Challenge 2015 i ha estat presentada com a novetat al Mobile World Congress 2015 i 2016.

Amb aquesta App s’enforteixen les relacions de les persones grans amb el seu entorn familiar i d’amics. En qualsevol moment i en temps real, a través de videotrucades fàcils i segures (amb més d’una persona alhora), es poden compartir fotos i vídeos, fer el seguiment de tractaments o esdeveniments.

L’App està disponible tant per a dispositius amb tecnologia Android com iOS. La persona gran necessitarà una tauleta amb càmera frontal i connexió WiFi o 3G. Els seus familiars només necessitaran un Smartphone.

App_elPrat_Familyar