Consorci Localret

Introdució

El President de Localret aposta per una xarxa de telecomunicacions d’alta capacitat que abasti tots els municipis

El President de Localret aposta per una xarxa de telecomunicacions d’alta capacitat que abasti tots els municipis

L’alcalde de Martorell i president de Localret, Xavier Fonollosa, confia que Catalunya compti en un termini de 10 anys amb una xarxa de telecomunicacions d’alta capacitat que doni servei a tot el territori. Fonollosa ha participat avui en el 1r Congrés Local de Tecnologies de la Informació i la Comunicació que durant dos dies reuneix a Cunit (el Baix Penedès), operadors, empreses de serveis i representants del món local.

El delegat del Govern, Oscar Peris, ha ressaltat en la taula inaugural del Cunit LocalTIC que la voluntat del Govern, expressada a través del Pla de Govern de l’XI Legislatura presentat aquest setmana pel President, Carles Puigdemont, hi ha el desplegament de xarxes de telecomunicacions de nova generació. En aquest sentit, el president de Localret ha assegurat que des del món local es necessita accedir a aquestes infraestructures “per a la prestació dels nous serveis d’administració electrònica i smart cities, així com per al desenvolupament econòmic i social del país”. Si assolim aquesta fita, ha afegit Xavier Fonollosa, Catalunya se situaria al capdavant dels països avançats i ha comparat el repte de portar les telecomunicacions d’alta capacitat a tot el país a l’aspiració que fa 100 anys va tenir Enric Prat de la Riba, president de la Mancomunitat de Catalunya, de portar les línies telefòniques arreu del país.

Per al president de Localret l’ús de les TIC a les administracions locals és un aliat, però des de les administracions públiques s’ha de tenir present que no han d’obrir noves escletxes, que el seu potencial no enlluerni i es deixi de situar a les persones en el centre de l’acció de govern.

Xavier Fonollosa creu que els ens locals en referència a l’ús de les TIC  han de continuar treballant en la formació dels empleats; en compartir i implantar bones pràctiques; utilitzar-les per assolir estalvis econòmics i per a la transformació de les administracions, fent-les més properes als ciutadans i més eficients, i ha refermat el compromís del Consorci Localret al servei del món local català.

El president de Localret al mig de la taula inaugural del 1r Congrés Local de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Cunit
El president de Localret al mig de la taula inaugural del 1r Congrés Local de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Cunit

El 1r Congrés Local de Tecnologies de la Informació i la Comunicació compta amb més de 200 inscrits i es debaten qüestions sobre l’administració electrònica, les xarxes de telecomunicacions locals, la transparència, el Big Data, l’ús de drons o l’estalvi econòmic. En aquest sentit, Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit, ha posat l’exemple del pas a la telefonia IP que l’ha suposat una reducció d’un 80% en la factura telefònica.

El Cunit LocalTIC s’ha obert amb una conferència inaugural de Josef Ajram, corredor de borsa, empresari, escriptor, triatleta i col·laborador a diversos mitjans de comunicació.

El polifacètic Josef Afram ha estat l'encarrregat d'oferir la conferència inaugural del Cunit LocalTIC
El polifacètic Josef Afram ha estat l’encarrregat d’oferir la conferència inaugural del Cunit LocalTIC