Consorci Localret

Introdució

El Vallès Oriental, primer Consell Comarcal que s’adhereix al Consorci Localret

El Vallès Oriental, primer Consell Comarcal que s’adhereix al Consorci Localret

El Vallès Oriental és el primer Consell Comarcal que s’ha adherit al Consorci Localret. El President del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, i el President del Localret, Xavier Fonollosa, han signat avui el conveni de cooperació pel qual l’ens comarcal s’integra al Consorci Localret, que formen més de 800 ajuntaments i les 4 diputacions catalanes.

L’adhesió del Consell Comarcal del Vallès Oriental a Localret permetrà aprofundir en la col·laboració dels treballs de desplegament de xarxes de telecomunicacions d’alta capacitat a municipis i polígons industrials; solucions i productes relacionats amb l’administració electrònica; xarxes sense fils; instal·lacions de radiocomunicacions i iniciatives lligades a les “SmartCities” o “ciutats intel·ligents”. Cal destacar en l’àmbit de la gestió que des de l’any 2008 el mateix Consell Comarcal i una vintena d’ajuntaments participen en la compra agregada dels serveis de telecomunicacions (Telefonia fixa, telefonia mòbil i Internet) mitjançant licitacions entre els diferents operadors que coordina Localret i que permet obtenir millors serveis i importants estalvis econòmics per als ens locals.

David Ricart, president del CC del Vallès Oriental, i Xavier Fonollosa, president de Localret, signen el conveni en presència de Xavier Furió, director general de Localret
David Ricart, president del CC del Vallès Oriental, i Xavier Fonollosa, president de Localret, signen el conveni en presència de Xavier Furió, director general de Localret

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president de Localret, ha recordat que recentment es va modificar els Estatuts de Localret per donar cabuda també als consells comarcals als òrgans de govern. L’objectiu final, ha assenyalat en l’acte de signatura del conveni, “és poder treballar en xarxa amb els municipis, els consells comarcals, les diputacions i les entitats municipalistes, mancomunant serveis, per a fer realitat en  un termini de 5 a 10 anys allò que cap país al món ha aconseguit fins ara: disposar d’una xarxa de telecomunicacions d’alta capacitat que presti serveis a tots els municipis”.

Per la seva banda, David Ricart, alcalde de Vallromanes i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, ha assegurat que “Localret és el millor aliat que podem tenir els ens locals per a millorar les telecomunicacions i l’eficàcia de les administracions amb l’aplicació de les TIC, perquè junts podem fer més força”.

El Consorci Localret, nascut l’any 1997 de l’impuls de les dues entitats municipalistes a Catalunya –ACM i FMC– està integrat per més de 800 ens locals de Catalunya, i treballa per a millorar el desplegament de les xarxes de telecomunicacions al conjunt del territori; implantar progressivament l’ús de les TIC a les corporacions locals modernitzant l’administració pública; prestant assessorament tecnològic, jurídic i de formació, així com representant les administracions públiques locals davant la resta d’administracions i operadors en l’àmbit de les telecomunicacions i la societat de la informació.

(Més imatges de l’acte de signatura a la seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental a Granollers, en l’espai de Localret a Flickr)

Vídeo de l’acte de VOTV