Consorci Localret

Introdució

Els municipis del Bages estalvien prop de mig milió d’euros fent ús de l’administració electrònica

Els municipis del Bages estalvien prop de mig milió d’euros fent ús de l’administració electrònica

El Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha presentat uns resultats en la jornada sobre Administració Electrònica convocada pel Consell Comarcal del Bages que situen en més de 427.000 euros l’estalvi global del 2016 en aquells municipis que han fet ús de l’Administració Electrònica. Els ajuntaments que n’han fet més ús són Manresa, Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Cardona i Avinyó.

Com ha informat el mateix Consell Comarcal del Bages i diversos mitjans locals, una quarantena de persones dels Ajuntaments del Bages van assistir el passat 2 de desembre a la jornada sobre Administració Electrònica convocada pel Consell Comarcal en què va participar també el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar informació jurídica i tecnològica als municipis per tal que coneguin les noves lleis de procediment administratiu i puguin valorar l’estat de l’administració electrònica al seu municipi i el nivell d’adaptació a la normativa.

La sessió ha posat de relleu que la majoria d’Ajuntaments tenen disponibles les eines necessàries per poder disposar de serveis d’administració electrònica que garanteixin els compliments de les lleis en aquest àmbit. Però s’observa que encara hi ha dificultats per consolidar l’ús de totes elles com a eina habitual de treball. Per això s’ha proposat la formació dels treballadors municipals i començar a utilitzar l’Administració electrònica en procediments concrets i posteriorment generalitzar-la.

En general, en els àmbits on es detecten més mancances d’ús són les eines de gestió d’expedients acompanyades d’una metodologia de treball comuna entre totes les administracions, els taulers electrònics d’anuncis i edictes i les notificacions electròniques. En canvi, l’ús de l’Administració electrònica està molt més consolidat en el perfil del contractant o la factura electrònica.

Presentació: Estat de l’Administració Electrònica al Bages (Consorci Administració Oberta de Catalunya)