Introdució

Els racons de Caldes d’Estrac totalment accessibles de manera virtual

Els racons de Caldes d’Estrac totalment accessibles de manera virtual

El projecte Google Trekker ha permès retratar els racons de Caldes d’Estrac (el Maresme) que fins ara no es podien veure a l’Street View de Google Maps com per exemple el Parc Muntanyà, gràcies a un projecte coordinat de la Generalitat i Google que han accedit a 300 rutes a peu.

La visibilitat del municipi de Caldes forma part d’un projecte més ampli que va posar en marxa la Generalitat de Catalunya coordinant-se amb Google per tal que Catalunya sigui accessible des de Google Street View, i es pugui recórrer virtualment des de Google Maps. L’objectiu s’ha aconseguit i actualment uns 300 indrets de Catalunya han estat fotografiats amb aquesta tecnologia, convertint a Catalunya en el territori d’Europa amb més rutes “trekkejades” per quilòmetre quadrat.

Mirador Astharoc, al Parc de Can Muntanyeta a Caldes d'Estrac
Mirador Astharoc, al Parc de Can Muntanyeta

Fins ara al Google Street View només constaven aquells indrets que resultaven accessibles amb el cotxe, però durant el passat 2015, l’Àrea de Promoció Turística es va encarregar d’acompanyar a gravar els llocs més emblemàtics del municipi i aquells indrets amb circulació exclusiva per als vianants. Els resultats es poden veure en aquest enllaç.