Introdució

Euskadi ofereix 5 dies de WiFi gratis als seus visitants

Euskadi ofereix 5 dies de WiFi gratis als seus visitants

Una iniciativa del Govern Basc i Euskaltel permetrà que totes les persones que arribin a Euskadi puguin disposar de cinc dies de WiFi de franc a través de 150.000 punts de connexió.

La viceconsellera de Comerç i Turisme del Govern Basc, Itziar Epalza, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament de Bilbao, Xabier Ochandiano i el director de Màrqueting d’Euskaltel, Koldo Unanue, han presentat el Programa “Free Wifi for Visitors”.

Aquesta nova iniciativa permetrà a Euskadi esdevenir des d’aquest estiu la primera destinació turística que ofereix cinc dies de WiFi de franc a totes les persones visitants.

La iniciativa arriba gràcies a la col·laboració del Govern Basc, Euskaltel i la xarxa d’Oficines d’Informació de Turisme Itourbask que, juntament amb altres agents sectorials, permetran als visitants connectar-se a 150.000 punts de WiFi a tota Euskadi de forma gratuïta, especialment en zones de serveis hotelers i comerç, contribuint a reforçar la indústria turística.

Mitjançant una senzilla aplicació, que es descarrega de forma gratuïta, i que estarà visible en les 51 oficines i punts d’informació turística del País, els visitants podran tenir cinc dies gratuïts de WiFi. Podran renovar aquest servei passats tres mesos, en cas que tornin a Euskadi.

Itziar Epalza ha destacat que avançar en la construcció de la Destinació Turística Euskadi com una Destinació Intel·ligent “ha estat una de les prioritats del treball de posicionament durant aquests anys. S’han dut a terme actuacions tecnològiques, implantació de xarxes WIF, punts d’informació i instal·lacions turístiques, millorant el desenvolupament i ús d’aplicacions mòbils que permetin oferir serveis turístics. Aquest programa és un pas més en el camí de ser una destinació turística intel·ligent”.

Els potencials turistes utilitzen, cada vegada més, les aplicacions mòbils per obtenir informació, abans de realitzar el viatge i una vegada en la destinació. Per al Govern Basc la innovació tecnològica, i la no tecnològica també, són una part fonamental per consolidar l’objectiu de ser una destinació intel·ligent, que respongui a l’exigència de l’i-turista, és a dir, de les persones que s’interessen per conèixer Euskadi online i que ja sabem superen el 40% dels contactes abans de viatjar a la destinació, i segueixen connectant-se online una vegada aquí.

Des d’Euskaltel s’ha ressaltat l’èxit aconseguit fins avui per la Xarxa WiFi Kalean, amb més de 150.000 usuaris actius i una forta concentració d’ús en zones d’alta densitat d’hostaleria i petit comerç, “a partir de la qual cosa hem decidit fer un pas més per donar més avantatges als nostres clients de petits Negocis i a més aportar valor al conjunt de la societat basca, impulsant la indústria turística del país”, ha destacat Koldo Unanue, director de Màrqueting d’Euskaltel.

Amb aquesta iniciativa, els comerços i negocis d’hostaleria que disposin del senyal de WiFi per a turistes disposaran d’una solució que aporta grans avantatges:

– Seran més atractius per als visitants, en oferir un servei WiFi gratuït per a ells.

– La xarxa és única, sense necessitat d’introduir login i clau en cada establiment, per la qual cosa no és necessaris explicar als usuaris com connectar-se en cada bar o negoci. Aquests es connectaran de manera automàtica.

– El servei WiFi ofert als clients és segur i separat del senyal WiFi pròpia del negoci.

Presentació de
Presentació de “Free WiFi For Visitors”