Introdució

Gavà i Orange signen un conveni per fomentar l’aplicació de les noves tecnologies i l’economia digital

Gavà i Orange signen un conveni per fomentar l’aplicació de les noves tecnologies i l’economia digital

L’alcaldessa de Gavà,(el Baix Llobregat) Raquel Sánchez, i el gerent de Relacions Institucionals d’Orange España, Gonçal Bonhomme, han presentat en el Centre de Suport a l’Empresa el conveni signat pel Consistori, Orange i EOI (Escuela de Organización Industrial) per portar a terme al municipi el projecte “Sé digital”. Amb aquest programa, les tres institucions col·laboren en la generació d’activitat econòmica i ocupació per contribuir a millorar la competitivitat de l’economia local. Al mateix temps també es pretén retenir el talent d’aquelles persones que volen desenvolupar els seus negocis i formar part de la revolució digital des de la seva ciutat.

Segons que ha informat el Consistori, l’Ajuntament promou diferents accions per fomentar la innovació i els projectes empresarials basats en les noves tecnologies com a via per assolir un nou model productiu, de creació d’oportunitats, de generació d’ocupació i d’activitat econòmica al municipi. És en aquest sentit que Raquel Sánchez ha destacat que “hem posat en marxa el procés participatiu  “Junts pro Gavà-Made in Gavà” per definir amb el teixit empresarial quines eren les nostres debilitats i també les nostres oportunitats, i des d’aquesta perspectiva tot el que té a veure amb la innovació i amb les noves tecnologies juga un paper fonamental”. L’alcaldessa s’hi ha referit a aquest procés participatiu per recordar que “el que demanava amb més urgència l’empresariat era el desplegament de la fibra òptica, una primera acció que ja estem fent realitat gairebé al 100% dels polígons industrials de la mà d’Orange arran del conveni signat el passat mes de desembre”. Sánchez ha afegit que el conveni subscrit avui “és un pas més, no només per donar eines al territori sinó també per oferir-les als empresaris i a les persones emprenedores perquè tinguin el coneixement digital necessari i imprescindible per crear i/o consolidar un negoci”.

L'alcaldessa de Gavà signa el conveni de col·laboració amb Orange (Fotografia de l'Ajuntament de Gavà)
L’alcaldessa de Gavà signa el conveni de col·laboració amb Orange (Fotografia de l’Ajuntament de Gavà)

“Sé digital” és un programa que pretén fomentar la transformació del teixit empresarial de municipis i ciutats, per assolir una ràpida i efectiva adaptació d’aquestes poblacions i els seus habitants als reptes que planteja la nova economia digital global. Això s’aconsegueix a través d’un pla de formació online gratuït.

El programa ajudarà als empresaris i emprenedors locals a desenvolupar les seves habilitats digitals, millorar l’activitat mitjançant l’aprofitament de les noves tecnologies i digitalitzar i desenvolupar els seus negocis. L’Ajuntament promourà activament entre la ciutadania la participació en aquest curs, amb una durada de sis setmanes. Les inscripcions ja són obertes al Centre de Suport a l’Empresa i la formació començarà el 4 d’abril.

A través del programa “Sé digital” es formarà més de 7.000 persones d’arreu d’Espanya interessades a conèixer les oportunitats de negoci que els poden oferir les TIC per participar en la nova economia global des dels seus municipis. En acabar el curs es lliurarà un diploma acreditatiu.