Introdució

La Diputació de Barcelona digitalitza les actes plenàries de Sant Bartomeu del Grau, Perafita i Vilanova de Sau

La Diputació de Barcelona digitalitza les actes plenàries de Sant Bartomeu del Grau, Perafita i Vilanova de Sau

La Xarxa d’Arxius Municipals, que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, ha digitalitzat les actes dels plens dels ajuntaments de Sant Bartomeu del Grau, Perafita i Vilanova de Sau, tots tres de la comarca d’Osona. 

Segons que informa la Diputació de Barcelona, a Sant Bartomeu del Grau, s’han digitalitzat un total de 3.048 actes que ocupen 6.458 pàgines a les quals es podrà accedir informàticament sense haver de consultar la documentació original, preservant-la així de la manipulació i garantint-ne, alhora, la conservació permanent.

Pel que fa a Perafita, s’han digitalitzat un total de 2.035 actes que omplen 4.896 pàgines i a Vilanova de Sau, s’han digitalitzat un total de 2.214 actes, en 4.659 pàgines.

Acta digitalitzada de l'Ajuntament de Perafita (Osona) Imatge del web de la Diputació de Barcelona)
Acta digitalitzada de l’Ajuntament de Perafita (Osona) Imatge del web de la Diputació de Barcelona.

El programa de digitalització té com a objectius la conservació, l’accessibilitat i la difusió de les actes del ple municipal, considerada la documentació essencial dels ajuntaments, tant per facilitar-ne l’ús en la gestió interna de l’ajuntament com per a la consulta i recerca històrica dels usuaris externs (investigadors i ciutadans en general).

Aviat, a més, aquestes actes seran incorporades al portal Arxius Municipals Digitals, desenvolupat des de l‘Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i que permet la consulta de manera conjunta de les actes de diferents municipis, exceptuats els darrers 50 anys per raons de protecció de dades. En els anys vinents s’anirà fent el procés de digitalització en els diversos municipis adherits a la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.