Consorci Localret

Introdució

La Diputació de Barcelona i la Generalitat promouen l'administració digital als petits municipis

La Diputació de Barcelona i la Generalitat promouen l'administració digital als petits municipis

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, com a presidenta del Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC), han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per a l’impuls de la metodologia e-SET als ajuntaments de menys de 5.000 habitants, en especial als 94 municipis de la demarcació que no en superen el miler.

El servei e-SET està impulsat per l’AOC i combina una metodologia de treball amb un conjunt de solucions d’administració electrònica. També s’aspira a que les administracions locals puguin compartir un sistema de treball estàndard que sumi recursos, redueixi costos i enforteixi les xarxes de col·laboració, fet que ha de permetre oferir un millor servei públic.

És per aquest motiu que la implantació del servei e-SET permet millorar la seguretat i la satisfacció dels treballadors públics, optimitzar el temps de les tasques diàries del personal administratiu, fer accessible als tècnics i als responsables polítics municipals tota la documentació des de qualsevol lloc i, incrementar la comunicació electrònica entre els ajuntament i els ciutadans. També permetre acostar els equips de govern a la ciutadania, fet més transparent la seva tasca i aprofitar més bé els recursos públics locals.

diba_gencat_adigital_petitsmunicipis_web
Mercè Conesa i Meritxell Borràs signen el conveni de col·laboració (Fotografia Diputació de Barcelona)

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona treballa per aplicar polítiques d’innovació tecnològica en l’àmbit municipal, oferir un suport específic al petit municipi i impulsar el servei e-SET prioritzant els municipis de menys de 1.000 habitants.

Actualment, aquest servei ja es troba desplegat en 19 municipis del país, set dels quals a les comarques barcelonines (Sant Quirze Safaja, el Bruc, Gurb, Tavèrnoles, el Brull, Mediona i Collsuspina).

Segons que ha informat la Diputació de Barcelona, donarà suport tècnic, econòmic i material als ajuntaments que decideixin implementar aquesta metodologia i, alhora, permetre’n un ús regular.