Introdució

La Diputació de Girona presenta un manual de comunicació destinat als ajuntaments petits

La Diputació de Girona presenta un manual de comunicació destinat als ajuntaments petits

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i els comunicòlegs Marc Sureda i Lourdes Torres han presentat el “Manual de comunicació per a ajuntaments petits (i no tan petits)”. El Manual estarà a disposició dels ajuntaments i del públic general, en format PDF, i aviat s’obrirà una llista de reproducció al canal Youtube de la institució amb consells pràctics de comunicació.

La guia forma part de l’estratègia de la Diputació de Girona per comunicar-se d’una manera més propera, tot posant el focus d’atenció en les persones, d’acord amb la qual ja es gestionen des de la institució els webs de 130 ajuntaments de municipis de menys de mil habitants.

El manual, que està escrit de manera molt senzilla i amena, aporta idees, exemples i bones pràctiques per aconseguir que les actuacions realitzades des dels ajuntaments petits tinguin una millor presència als mitjans de comunicació locals i comarcals de la seva àrea d’influència. El treball és fruit de l’experiència personal dels autors en el camp de la comunicació institucional i d’un treball de camp en què s’han enquestat setze periodistes en actiu de diversos mitjans de comunicació (premsa escrita, ràdio, agències, televisions i mitjans digitals).

En el pròleg de la guia, Joan Giraut, president de la Diputació de Girona, destaca que “els mecanismes que fan possible la comunicació entre un ajuntament i un mitjà de comunicació són una gran incògnita per a molts alcaldes, regidors i funcionaris d’ajuntaments petits (i no tan petits). Per això, considerem que aquest manual pot esdevenir una eina ben útil, perquè explica de manera senzilla i pràctica com establir aquests mecanismes de comunicació”.

En el decurs de la presentació, els autors han explicat que el manual “pretén motivar la creativitat i la inspiració dels ajuntaments com a valuosa font d’informació i estimular la relació dels ajuntaments amb els mitjans de comunicació”.

Nova plantilla per a webs municipals

Amb la voluntat d’ajudar els municipis amb menys recursos i infraestructures de les comarques gironines, el Departament de Cooperació amb Municipis Petits de la Diputació ha elaborat una nova plantilla de WordPress per als llocs web dels ajuntaments que s’adapta als criteris de la Llei de transparència internacional, i també assessora els municipis perquè, de mica en mica, es vagin actualitzant.

El “Manual de comunicació per a ajuntaments petits (i no tan petits)” estarà a disposició dels ajuntaments i del públic general en format PDF a les xarxes socials de la Diputació de Girona, i pròximament s’obrirà una llista de reproducció al canal Youtube de la Diputació amb consells pràctics de comunicació. A més, el dijous 16 d’abril, a la Casa de Cultura, tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la presència dels autors de la guia i dels periodistes que hi han participat, els quals debatran sobre els usos d’aquesta i la comunicació a les comarques gironines.

( Per als interessats a trobar el Manual ja en paper, aquí us mostrem un enllaç )

Presentació del Manual de comunicació per a municipis petits (Fotografia del web de la Diputació de Girona)
Presentació del Manual de comunicació per a municipis petits (Fotografia del web de la Diputació de Girona)